Dit is de Ducati Panigale V4 25°Anniversario 916

Oh, wat ben je mooi. Oh, wat ben je mooi. Het is alsof Sugar Lee Hooper ooit dit lied schreef voor de Panigale V4 25°Anniversario 916, de nieuwste gelimiteerde motor van Ducati. Slechts 500 zullen er gebouwd worden, zoals we eerder al schreven… Ja, waarschijnlijk is ‘ie inderdaad op dit moment al zo goed als uitverkocht, maar dat mag de pret niet drukken.

V4R

Aan de basis ligt de V4S, waarbij een aantal spullen van de V4R geleend zijn, zoals onderdelen van het frame. Samen met gesmede magnesiumwielen, een titanium Akrapovič en heel veel Ducati Performance-onderdelen is het duidelijk niet zomaar een V4.

Carl Fogarty

De speciale Ducati Panigale V4 werd onthuld door Carl Fogarty en dat is niet zo gek. Met de 916 (en de doorontwikkelde opvolgers) won hij 43 wedstrijden. In totaal wist de 916-serie overigens 120 wedstrijden te winnen in het WK Superbike, acht constructeurstitels te pakken en zes rijderstitels te behalen. Vier van die rijderstitels waren er voor inderdaad Fogarty.

Carlin Dunne

Nummer 5 wordt overigens geveild voor Carlin Dunne, de Ducati-coureur die tijdens de Pikes Peak International Hillclimb om het leven kwam op een Streetfighter V4-prototype.

Oktober 2019

De Ducati Panigale V4 25° Anniversario 916 staat vanaf oktober 2019 bij de dealers en kent een vanafprijs van rond de 41.900 euro. Let wel, dit is nog zonder alle belastingen en heffingen. Later zal duidelijk zijn wat de prijs in Nederland is.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?