woensdag 8 februari 2023

Cadillac-motoren

Het Amerikaanse automerk Cadillac heeft Orange County Choppers (OCC, serie op Discovery Channel) de opdracht gegeven twee custom motoren te bouwen. Via een online veiling kon je tot gisteren bieden op de unieke fietsen. De opbrengst van in totaal maar liefst 164.000 dollar gaat naar CureDuchenne, een non-profit organisatie die zich inzet voor mensen met Duchenne, de meest dodelijke vorm van spierdystrofie.

De serie OCC staat bekend om de competitieve vader-zoon-relatie tussen Paul Teutel Sr en Paul Teutel Jr. Vandaar dat zij niet alleen twee fraaie fietsen hebben gebouwd, maar er ook een wedstrijd aan hebben verbonden. Er was slechts één uitgangspunt gegeven: het design moet gebaseerd zijn op de CTS-V van Cadillac.

Paul Sr's Cadillac-geïnspireerde chopper is voorzien van een 160 pk diamant-geslepen en gepolijste S&S wigmotor en dikke Brembo-remmen. Het frame, stuur en de verlichting zijn hoekig van vorm. De uitlaat zit onder het zadel, in het midden van het frame. "De wielen, lampen en roosters zijn identiek aan de auto van Cadillac," vertelt Paul Sr tijdens de onthulling.

Paul Jr 's chopper heeft een meer vloeiend design met hier en daar een hoekig designaccent. De chromen dempers zitten bij de motor van Jr aan de zijkant. De diamant zwarte verf is hetzelfde als die van de CTS-V.  "Toen we werden gevraagd om een custom voor Cadillac te bouwen, waren we ontzettend enthousiast. Het CTS-V-design is prachtig als uitgangspunt, zegt Paul Jr "De CTS-V heeft prachtige lijnen, bijzondere kracht en fraaie looks."

De wedstrijd liep via Facebook. Paul Sr heeft zijn zoon moeten feliciteren, want met zo’n 90.000 leden meer, heeft hij dik gewonnen! De echte winnaar is natuurlijk stichting CureDuchenne. De chopper van senior werd verkocht voor 51.000 dollar en junior's custom werd voor 113.000 dollar verkocht.

Debra Miller, president en CEO CureDuchenne: “De steun vanuit Cadillac is ongeloofelijk! Ze hebben onze stichting op de internationale kaart gezet en daardoor kunnen wij blijven zoeken naar een geneesmiddel voor de verwoestende ziekte Duchenne!”
Don Butler, vice president Cadillac marketing: "De organisatie CureDuchenne heeft een ondernemende geest. Ze zijn niet bang om hun eigen pad van innovatie te creëren in de richting van nieuwe oplossingen en technologieën. Dat past naadloos bij onze visie."
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelCulinaire route
Volgend artikelSpecials van BMW

Gerelateerde artikelen