maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Culinaire route

Elk jaar gaan een aantal redacteuren van onze redactie naar het Oostenrijkse See om vanuit Aparthotel Vivaldi (www.vivaldi.at) mooie testen te maken in het Paznauntal. Voormalig Nederlands enduro-kampioen Jan WIlmink, de eigenaar van Vivaldi, begeleidt ons dan over de fraaie bergwegen en hoge passen. Maar we gaan er ook wel eens heen voor en paar dagen vakantie. En ook om lekker te eten.

Voor het derde achtereenvolgende jaar is de culinaire Jacobsweg in het Paznauntal officieel geopend. Onder leiding van Eckart Witzigmann, de eerste Duitstalige chef-kok die met 3 Michelin-sterren is onderscheiden, creëerden vier bekroonde internationale chef-koks een menu met regionale gerechten en streekproducten voor één van de Alpenhutten in het Paznauntal. Onder hen onze eigen sterrenkok Niven Kunz. Naast de culinaire hoogstandjes, waarvan sportieve wandelaars de hele zomer kunnen genieten, kunnen er prachtige wandeltochten worden gemaakt. De deels onverharde wegen leiden over de oude smokkelroutes door de Alpen van Oostenrijk en Zwitserland.

Niven Kunz, de met 1 Michelin-ster bekroonde chef-kok, en drie internationale collega’s creëerden speciaal voor de ‘Culinaire Jacobsweg’ een recept met producten afkomstig uit de streek. Deze gerechten worden de hele zomer geserveerd in een viertal geselecteerde Alpenhutten; Acherhütte, Niederelbehütte, Jämtalhütte en de Heidelberger Hütte. De Jacobsweg trekt over zowel smalle als bredere onverharde wegen en biedt uitdaging voor iedere wandelaar. Door de afwisseling van nauwe steile paden en vlakke bergweides is de tocht voor vrijwel iedere hiker toegankelijk. Dankzij activiteiten als de ‘Culinaire Jacobsweg’ kan het Paznauntal hier ‘een ontdekking voor lekkerbekken’ aan toevoegen.

Voor meer informatie klik je hier.

 

Ischgl, één van de dorpen van het Paznauntal, ligt hemelsbreed circa 10 km van de Zwitserse grens vandaan. Er zijn geen doorgaande wegen naar de Zwitserse plaats Samnaun, maar uitsluitend smalle bergpaden die hoog door de bergen leiden (2.800m). Vroeger werden deze routes gebruikt om handelswaar belastingvrij Oostenrijk in te smokkelen en de douane te omzeilen. Deze zomer kunnen vakantiegangers op pad met een berggids en de smokkelroutes bewandelen. De tocht duurt ongeveer vier uur, inclusief historische toelichting en anderhalf uur tax free shoppen. Drank, tabakswaar, parfum, horloges zijn hier nog steeds zonder accijns te koop.

Deelname kost zeven euro per persoon, exclusief retourticket met de Silvretta Bahn en Flimjochbahn naar de Viderjoch (á 16,70 euro). Vakantiegangers met een Silvretta Card kunnen gratis deelnemen. Eenmaal met de lift boven op Viderjoch, begint de wandeling. Meer informatie: www.paznaun-ischgl.com.

Met de all-inclusive Silvretta Card hebben vakantiegangers tijdens het verblijf recht op extra veel voordeel op activiteiten in het Paznauntal (Ischgl, Galtür, Kappl, See). Zo is onder andere gratis gebruik van alle liften en de zwembaden inbegrepen. Daarnaast geldt er 25% korting op de entree tot museum Alpinarium in Galtür en 10% korting op begeleide mountainbiketochten rond Ischgl. De Silvretta Card is verkrijgbaar van 3-14 dagen. Volwassenen betalen 50 euro per persoon, kinderen 30 euro (7-dagen). Ischgl vormt samen met het Zwitserse Samnaun de Silvretta Arena.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelVan der Mark teleurgesteld
Volgend artikelCadillac-motoren

Gerelateerde artikelen