Cagiva in 2021 terug met elektrische motoren

MV Agusta gaat onder de naam Cagiva in 2021 een reeks elektrische motorfietsen met een laag vermogen bouwen.

Cagiva gaat vanaf volgend jaar weer in productie, aangezien eigenaar MV Agusta zijn plannen heeft uiteengezet om het opnieuw te lanceren als een merk voor ‘elektrische en stedelijke mobiliteit’.

Rond Cagiva was het de achterliggende jaren behoorlijk stil, omdat MV Agusta zich vooral richtte op de ontwikkeling van eigen motoren. Bij Cagiva rolden in 2012 de laatste motoren van de productielijn.

Cagiva – een woordspel van de oprichter (Castiglioni Giovanni Varese) – wordt een belangrijk onderdeel van MV Agusta . De productie moet de komende vijf jaar vermenigvuldigen van ongeveer 3.000 naar 25.000 motoren.

Volgens CEO Timur Sardarov moet Cagiva successen scoren met een reeks zuinige ‘urban mobility’ machines in de ontluikende markt voor elektrische motorfietsen.  

Hij wijst erop dat de modellen eerder motorfietsen dan scooters zullen zijn, maar voegt daar nog aan toe dat het enkele jaren zal duren voordat elektrische motoren met een hoger vermogen winst zullen maken.

‘Maar we zullen geen scooters bouwen, het zullen motorfietsen zijn. Gemakkelijk te rijden en onder de 4kW, want op dit moment maakt niemand winst die boven deze drempel produceert. Over zes of zeven jaar zal het waarschijnlijk mogelijk zijn om winst te maken met tweewielers gelijk aan 350cc.’

Cagiva werd in 1950 door Castiglioni opgericht en produceerde zijn eerste motorfiets in 1978. Het bedrijf had succes met zijn Dakar-winnende Elefant en de sportieve Mito-serie. Het merk won ook races in het GP500 wereldkampioenschap.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?