Circuit Paul Ricard is te koop

Paul Ricard is misschien wel een van de meest legendarische circuits van de motorsport. Paul Ricard roept ook beelden van de – zo niet dé – grootste GP500 races aller tijden. Toch is Paul Ricard is weer te koop.

De algemeen directeur van Ricard, Stephane Clair, heeft bevestigd dat Paul Ricard in de verkoop staat. Hij kondigde de beslissing van de huidige eigenaar, Slavica Ecclestone, de ex-vrouw van Bernie ‘F1’ Ecclestone, aan tijdens een persconferentie in Var-Martin.

Clair legde uit dat niet alleen het circuit te koop is, maar ook de luchthaven en de twee hotels die erbij horen. ‘Momenteel worden verschillende biedingen doorgerekend die voor een mogelijke overdracht van de aandelen in aanmerking komen. We hebben het dan over de totale verkoop van het circuit, inclusief het vliegveld en de twee hotels. Investeerders buigen zich over de ontwikkelingscapaciteiten. Als er een bieding doorgaat, komt er een verkoop, misschien dit jaar, misschien volgend jaar. Anders blijft Slavica de eigenaar.‘

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.