Captain America te koop

Weet je nog? Easy Rider, één van de belangrijkste films ooit gemaakt, met daarin de beroemdste motorfiets aller tijden: de ‘Captain America’-motor. En juist die motorfiets, een verbouwde Harley-Davidson, wordt binnenkort geveild. De fiets staat voor velen niet alleen symbool voor de film, maar juist voor de vrijheid van de motorrijder, hetgeen in Easy Rider in beeld wordt gebracht door de weidse Amerikaanse landschappen en de rebelse motorrijders.

Na het bioscoopsucces nam de populariteit van motorrijden enorm toe, vooral in Amerika. Iedereen wou net zoals acteur Peter Fonda op een chopper rijden, vele motoren werden gebouwd naar voorbeeld van de originele Captain America.

Leuk feitje trouwens, is dat er ooit vier Captain America’s werden gebouwd. Dit doordat de producenten van de film meerdere motorfietsen wilden hebben om zo vlug op verschillende locaties te kunnen filmen. Helaas voor de producenten werden drie van deze motoren gestolen, nog voordat de eerste opnames begonnen. Er is nooit een spoor van de motorfietsen terug gevonden, waarschijnlijk zijn ze in onderdelen verkocht. Zonde voor de dieven, want de motoren zouden nu heel veel geld opbrengen.

Veilinghuis Profiles in Hollywood verwacht dat de Captain America tussen de 1 en 1,2 miljoen dollar opbrengt. Slik! De veiling is op 18 oktober en je kunt zowel online als via de telefoon meebieden.

Foto boven: ANP

 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?