Motoragent verricht spectaculaire arrestatie

Een motoragent in Amsterdam heeft een spectaculaire arrestatie verricht. Hij zag twee jongens op een scooter, met gedoofd licht, het park in rijden. Toen hij ze achterna reed gooide de jongen die achterop zat snel een telefoon weg. Reden voor de agent om de achtervolging in te zetten.

Verderop blokkeerde hij de jongens de weg, maar de bestuurder was niet van plan om te stoppen. Hij gaf gas en reed de motoragent aan. Deze was echter vastbesloten om de jongens te pakken en in zijn val, waarbij de politiemotor beschadigd raakte, wist hij de 19-jarige passagier van de scooter te pakken. De 16-jarige berijder viel, maar wist te voet te vluchten. Niet veel later werd hij alsnog gepakt, door andere agenten die door de motoragent waren gewaarschuwd.

Later bleek dat de weggeworpen telefoon vlak daarvoor buit was gemaakt bij een straatroof. De twee aangehouden personen bleken een 15-jarige jongen aangevallen te hebben, en daarbij hebben ze z’n telefoon afgepakt. Ook bleek de scooter waarop de jongens reden onlangs gestolen.

Kortom: een onverschrokken held, deze motoragent! En dat ze hard kunnen rijden wisten we ook al, getuige dit spectaculaire filmpje waarin we kunnen zien hoe hard een motoragent met sirenes kan en mag rijden.

Bron: politie.nl

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.