vrijdag 29 maart 2024

Motoragent verricht spectaculaire arrestatie

Een motoragent in Amsterdam heeft een spectaculaire arrestatie verricht. Hij zag twee jongens op een scooter, met gedoofd licht, het park in rijden. Toen hij ze achterna reed gooide de jongen die achterop zat snel een telefoon weg. Reden voor de agent om de achtervolging in te zetten.

Verderop blokkeerde hij de jongens de weg, maar de bestuurder was niet van plan om te stoppen. Hij gaf gas en reed de motoragent aan. Deze was echter vastbesloten om de jongens te pakken en in zijn val, waarbij de politiemotor beschadigd raakte, wist hij de 19-jarige passagier van de scooter te pakken. De 16-jarige berijder viel, maar wist te voet te vluchten. Niet veel later werd hij alsnog gepakt, door andere agenten die door de motoragent waren gewaarschuwd.

Later bleek dat de weggeworpen telefoon vlak daarvoor buit was gemaakt bij een straatroof. De twee aangehouden personen bleken een 15-jarige jongen aangevallen te hebben, en daarbij hebben ze z’n telefoon afgepakt. Ook bleek de scooter waarop de jongens reden onlangs gestolen.

Kortom: een onverschrokken held, deze motoragent! En dat ze hard kunnen rijden wisten we ook al, getuige dit spectaculaire filmpje waarin we kunnen zien hoe hard een motoragent met sirenes kan en mag rijden.

Bron: politie.nl

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen