CBR: Tot 20 mei geen examens

Zoals verwacht annuleert het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) alle examens tot 20 mei, zo meldt het CBR op haar eigen website. Het gaat in totaal om ongeveer 22.000 theorie-examens, tussentijdse toetsen, rijtesten en praktijkexamens voor alle rijbewijscategorieën.

Om, als het sein op groen gaat, een slimme en verantwoorde opstart te realiseren, annuleert CBR ook alle theorie-examens die ná 20 mei gereserveerd staan. Kandidaten kunnen deze straks kosteloos opnieuw inplannen.

Vorige week maakte minister van Nieuwenhuizen bekend dat theoriecertificaten en (deel)examens voor professionals, die verlopen door de corona maatregelen, in ieder geval tot 1 december geldig blijven. Dit geldt gelukkig ook voor de uitslag van het motorexamen voertuigbeheersing (AVB)!

Later vast meer.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.