13 C
Nederland
donderdag 30 juni 2022

CDA en VVD leggen snelheidsruzie bij

CDA en VVD hebben in een debat over de verhoging van maximumsnelheden op snelwegen hun ruzie over dat onderwerp bijgelegd. De VVD wil op zo veel mogelijk wegen de snelheid verhogen naar bijvoorbeeld 130 kilometer per uur, maar het CDA staat op de rem. Die partij wil dat de verkeersveiligheid niet in het gedrang komt en dat de snelheid ook niet omhoog mag waar geld uitgetrokken moet worden om vieze lucht af te vangen.

VVD'er Charlie Aptroot en CDA'er Sander de Rouwe kibbelden de afgelopen dagen in de media over dit onderwerp, maar in het debat bleek dat ze zich neerleggen bij een compromis. Dat bestaat eruit dat verkeersminister Melanie Schultz per 1 september op 45 procent van de snelwegen een maximumsnelheid van 130 kilometer invoert. Eerder ging ze nog uit van het verhogen van de snelheid naar 130 km op bijna 60 procent van de wegen.

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen