woensdag 8 mei 2024

CDA wil plan maximumsnelheid aanpassen UPDATE

UPDATE 14-12-2011
De VVD ligt in de clinch met coalitiepartner CDA omdat de laatste partij de verhonging van de maximumsnelheid tot 130 kilometer in een aantal gevallen wil blokkeren. Dit meldt de NOS. Het CDA zou voor verhoging van de snelheid zijn, maar alleen als de wegen geschikt zijn. De partij wil geen extra geld uitgeven aan het aanpassen van wegen.

Minister Melanie Schultz (Infrastructuur) maakte onlangs bekend dat de maximumsnelheid op bijna 60 procent van de snelwegen per 1 september volgend jaar de hele dag of een deel van de dag verhoogd wordt tot 130 kilometer per uur. Volgens VVD-Kamerlid Charlie Aptroot probeert het CDA onder de plannen uit te komen. Zonder de steun van het CDA is er geen meerderheid voor het plan.

BERICHT 14-12-2011
Het CDA eist dat minister Melanie Schultz van Verkeer haar plan voor het verhogen van de maximumsnelheid aanpast. Anders kan de CDA-fractie woensdag in het Kamerdebat niet akkoord gaan, meldt De Telegraaf.

CDA-Tweede Kamerlid Sander de Rouwe wil dat het verhogen van de maximumsnelheid op een „fatsoenlijke en verantwoorde” manier gebeurt. Hij wil niet tientallen miljoenen euro's uitgeven aan milieumaatregelen, terwijl iedereen de broekriem financieel gezien aan moet halen. Op die plekken wordt de snelheid daarom wat hem betreft niet verhoogd. Dat zal vooral gelden voor snelwegen rond de grote steden.

De Rouwe wil net als bijvoorbeeld het gemeentebestuur in Rotterdam een onderbouwing zien van de claim dat de milieugrenzen rond Rotterdam niet worden overschreden, als de snelheidsbeperking tot 80 kilometer daar wordt opgeheven.

Ook vindt hij dat Schultz de wegen eerst veiliger moet maken voor de maximumsnelheid wordt verhoogd naar 130 kilometer per uur. De Rouwe schat dat de minister haar plannen voor 130 kilometer op de meeste trajecten wel gewoon zoals gepland in september 2012 kan invoeren.

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen