zaterdag 30 september 2023

Celstraf en rijverbod voor motorrijders die Breda – Rotterdam deden in 11 minuten

Twee motorrijders die vorig jaar augustus in elf minuten van Breda naar Rotterdam reden, mogen de komende vijf jaar geen motor meer besturen. Ook moeten ze twee weken de gevangenis in en wacht hun nog eens twee maanden cel wanneer ze toch weer op een motor gaan zitten.

Volgens de rechtbank in Breda heeft het tweetal zich schuldig gemaakt aan extreem rijgedrag, met het risico op een dodelijk ongeval. Een rit van Breda naar Rotterdam duurt normaal gesproken minstens dertig minuten, schrijft Omroep Brabant.

De mannen plaatsten een filmpje van hun rit op internet. Op de beelden is te zien dat ze snelheden haalden boven de 250 kilometer per uur. Het filmpje ging viraal, waarna de politie op zoek ging naar de bestuurders. Na tientallen tips werden de twee mannen aangehouden.

‘Levensgevaarlijk’

Silab O. (23) uit Almere en Ibram M. (25) uit Rotterdam bekenden tijdens een eerdere zitting al dat zij de motoren bestuurden. De rechtbank noemde het rijgedrag van de twee “levensgevaarlijk” en “volstrekt onverschillig ten opzichte van het naleven van de verkeersregels”.

De straf valt lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie. Het OM wilde dat de twee één jaar cel zouden krijgen, waarvan de helft voorwaardelijk, voor poging tot doodslag. De rechter ging daar niet in mee omdat de bestuurders wel hun snelheid temperden op drukkere punten.

Bron: NOS

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image