Jaar cel dreigt voor motorrijders die Breda – Rotterdam deden in 11 minuten

Twee motorrijders die vorig jaar met 277 km/u van Breda naar Rotterdam reden, moesten vandaag voorkomen. Eis: een jaar cel geëist, waarvan de helft voorwaardelijk.

De officier van justitie vindt dat de mannen zich schuldig maakten aan een poging tot doodslag: ‘Ze namen het levensgevaar op de koop toe.’ Naast de celstraf eist de officier dat de verdachten drie jaar hun rijbewijs moeten inleveren.

Viral video

De zaak kwam in augustus vorig jaar aan het rollen doordat de verdachten een video (te zien onderaan dit artikel) van hun helse rit op internet plaatsten. Die ging viraal, waarna de politie de bestuurders zocht. Silab O. (23) uit Almere en Ibram M. (25) uit Rotterdam hebben dinsdag bij de rechtbank in Breda bekend dat zij de motoren bestuurden. Op de beelden is te zien hoe de mannen snelheden halen tot boven de 250 km/u, 277 zelfs, volgens de officier van justitie. Daarbij halen ze al slalommend links en rechts andere weggebruikers in.

Kawasaki en Yamaha starten onderzoek waterstofmotor

Silab O. zei tegen de rechter dat hij niet het idee had dat hij een gevaar was voor anderen. ‘Ik had niet het gevoel dat ik geen controle had over de motorfiets.’ Wel noemde hij de actie stom. ‘We hebben er niet over nagedacht. Het was heel dom.’ Medeverdachte Ibram M. voegde daaraan toe dat het ‘niet oké was’.

Advocaten van de twee mannen betoogden dat er geen sprake is van een poging tot doodslag.

De bewuste video die viraal ging:

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?