vrijdag 23 februari 2024

De Ovaobike CR-21 brengt Neo-Retro naar nieuw niveau

Het spreekt voor zich dat de motorshow in Milaan een heel bijzonder evenement was. Niet alleen maakte de show een comeback na een jaar van afwezigheid als gevolg van de wereldwijde pandemie, maar het deed dat met een knal. Bovendien waren de tentoongestelde motoren ongetwijfeld indrukwekkend, met een groot aantal die niet alleen het modeljaar 2022 vertegenwoordigden, maar ook de toekomst van tweewielige mobiliteit in zijn geheel.

Opvallend was hoeveel elektrische motorfietsen en scooters er op de expo te zien waren. Een groot aantal daarvan zijn conceptmotoren die pas over enkele jaren in productie zullen gaan. Desondanks is het zeker een geloofwaardige glimp van wat grote en kleine motorfabrikanten voor de toekomst in petto hebben. Eén zo’n bedrijf dat de aandacht trok was het Taiwanese bedrijf voor elektrische mobiliteit Ottobike Group. Onder het merk Ovaobike wil het bedrijf een grote verscheidenheid aan elektrische tweewielers op de markt brengen voor verschillende vormen van woon-werkverkeer.

Te zien waren een elektrische mountainbike, een e-bike voor in de stad en een elektrische fiets in BMX-stijl voor kinderen. Van alle tentoongestelde tweewielers leek de CR-21 echter de meest serieuze kanshebber als volwaardige motorfiets. Met zijn slanke, retro-moderne uiterlijk is de CR-21 ongetwijfeld Ovaobikes interpretatie van een futuristische caféracer. Hij heeft een minimalistische styling en alle belangrijke visuele kenmerken van een caféracer, compleet met een ronde led-koplamp, een korte kont en een gespierde nep-brandstoftank, vermoedelijk waar de geavanceerde elektronische modules van de motorfiets zijn ondergebracht.

Royal Enfield 120th Year Anniversary Edition 650’s in twee minuten uitverkocht

Vanuit het oogpunt van prestaties beweert Ovaobike dat de CR-21 prestaties levert die vergelijkbaar zijn met die van 300cc-verbrandingsmotoren. Hij wordt aangedreven door een borstelloze gelijkstroom elektromotor met 11 kW piekvermogen – dat is ongeveer 15 pk – dat lijkt meer op 150cc- tot 200cc-machines, in tegenstelling tot de 300 cc die Ovaobike claimt. Gezien de prestatiecijfers, beweert het bedrijf dat het in staat is om een topsnelheid van 130 km/u te halen. Verwacht niet te ver te komen als je het gashendel tegen de stuit houdt. Ovaobike raad je aan te reizen op een constante 50 km/u uur om het meeste uit zijn beweerde 230km-bereik te krijgen.

Naast de prestaties, rijdt de CR-21 met een 41mm upsd-voorvork gekoppeld aan een op veervoorspanning verstelbare monoshock. Hij is uitgerust met Brembo-schijfremmen aan beide zijden. De CR-21 rolt op standaard 17-inch wielen voor en achter, geschoeid met Maxxis-rubber. En hij is voorzien van een tft-kleurendisplay en een smart key-systeem.

Ovaobike CR-21.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen