dinsdag 5 december 2023

CFMoto komt met zware hypernaked genaamd 1250NK

CFMoto presenteerde eind 2017 al een radicale conceptmotor. De C.02-NK is inmiddels verder ontwikkeld en zal waarschijnlijk als hypernaked op de markt komen onder de naam 1250NK. Momenteel is er geen officiële aankondiging van CFMoto, maar er zijn patenttekeningen opgedoken die het nieuwe model onthullen.

CFMoto Super-Naked met KTM-technologie

De samenwerking tussen de Oostenrijkse motorfabrikant KTM en de Chinese motorfabrikant CFMoto is zeer hecht. CFMoto produceert een aantal KTM-blokken en zelfs modellen als de 790 Duke of de 790 Adventure worden door hen gemaakt. Het is natuurlijk niet verwonderlijk dat CFMoto ook KTM-technologie en KTM-blokken gebruikt in hun eigen modellen.

Wordt CFMoto 800 NK de rivaal van de Honda Hornet 750?

De Chinese fabrikant heeft het 1250TR-G model uitgerust met een 1270cc-V-twin, gebaseerd op het blok van de KTM RC8. In de toerfiets levert de tweecilinder 140 pk. Volgens patenttekeningen wordt dit motormotor ook gebruikt in de 1250NK hyperbike.

Hoe wordt de CFMoto 1250NK uitgerust?

Je mag aannemen dat de V-twin is geconfigureed voor een hoger maximumvermogen. Het is gemonteerd in een trellisframe, zoals te zien is in de patenttekeningen.  Op de tekeningen is ook een enkelzijdige achterbrug te zien, maar dat hoeft niet te betekenen dat die ook in serieproductie komt.

Je ziet ook overeenkomsten met het 800NK-model. Beide zijn voorzien van een v-vormige koplamp en een ‘v-vormige’ voorruit.

Op de conceptmotor was de demper nog onder de motor gemonteerd. Op de patenttekeningen is het echter weer naar de zijkant verplaatst. Het is momenteel niet duidelijk of het besluit is genomen uit kostenoverwegingen of vanwege de emissievoorschriften.

Voor het stuur is een zeer groot en verticaal gemonteerd display te zien. Er is natuurlijk nog geen informatie over, maar het formaat doet vermoeden dat touchbediening en uitstekende connectiviteitsfuncties te verwachten zijn.

Wanneer CFMoto de 1250NK officieel zal aankondigen, onder welke naam de hypernaked in de verkoop zal gaan en waar hij zal worden uitgebracht is momenteel nog onduidelijk.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image