maandag 25 september 2023

CFMoto onthult de retro-stijl Papio XO-1 minimotor

De Chinese motorfietsfabrikant CFMoto zet de wereld op zijn kop gezet door hun agressieve uitbreiding van motormodellen op meerdere markten. Het merk heeft zich al gevestigd in de Benelux en de rest van Europa en blijft nieuwe en opwindende modellen uitbrengen. Onlangs werd de 450SR gelanceerd, een pittige twin met een kleine cilinderinhoud en een 270 graden krukas.

Verder heeft het merk de 800 NK onthuld, een middelzware naked streetfighter die het moet opnemen tegen de Ducati Monster en de KTM 890 Duke. De motor zal naar verwachting in 2023 beschikbaar komen. Naast de prestatiegerichte goodies in het gamma van CFMoto heeft de Chinese fabrikant echter ook veel minder serieuze, meer op lifestyle gerichte modellen. Neem bijvoorbeeld de Papio XO-1. De Papio XO-1, die tegelijk met de 800NK wordt gelanceerd, is gebaseerd op de bestaande minibike van het merk, de Papio ST-125.

Test 2023 CFMoto 700 CL-X Adventure: waardig alternatief?

Het Papio-platform is qua prestaties vergelijkbaar met dat van een Honda Grom, maar is niet alleen goed voor beginners, het is ook een leuke machine om mee door de stad te scheuren. De Papio XO-1 geeft een retro-stijl draai aan de mini-bike, en is een primeur: geen enkele andere fabrikant produceert een neo-retro sportbike-stijl mini-bike. De Papio wordt aangedreven door een 125cc-vloeistofgekoelde eencilindermotor die 9,5 pk levert bij 8.500 tpm en 7,9 Nm bij 6.500 tpm.

Terwijl de prestaties van de motorfiets misschien wat mager lijken, schittert de Papio XO-1 door zijn retro-stijl. Kleine details maken duidelijk dat deze motorfiets met veel aandacht voor detail is ontworpen. Zo zijn de dubbele LED-koplampen symmetrisch, maar met verschillende lamppatronen. De rechter heeft een X-ontwerp, wat de motorfiets een aangepaste, cartooneske uitstraling geeft en de letters X en O vormt. Aan de achterzijde bevinden de dubbele achterlichten zich net boven de centraal gemonteerde uitlaat.

Momenteel wordt de CFMoto Papio XO-1 op de Chinese markt aangeboden voor een prijs van zo’n € 1.450,-. Hij is gelanceerd in drie kleuren: Nebula White, Fiery Red en Moss Green. Het is nog niet bekend of de motorfiets ook buiten China zal worden verkocht.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image