CFMOTO onthult nieuwe 700 CL-X Sport

CFMoto, dat intussen zes modellen heeft en in de Benelux door BW Import wordt geïmporteerd, liet op de Beijing Motor Show hun nieuwste model zien.

De Scrambler 700 CL-X Heritage, waarvan de prijs nog niet bekend is, krijgt vanaf modeljaar 2022 gezelschap van de Adventure- en Sport-versies. Deze modellen werden als prototype al gepresenteerd op de EICMA van 2019.

Op de Beijing Motor Show CFMoto de 700 CL-X Sport versie – met een wat vage café-racer setup – in twee witte en donkere basiskleuren.

Onthulling 2021 CFMoto 800MT-modellen op motorbeurs in Peking

De uiterlijke vernieuwingen, naast de afwerking, hebben betrekking op het ontwerp van het zadel. Dat lijkt op een monozadel. Er zijn ook lage, tweedelige sturen met achteruitkijkspiegels aan de stuuruiteinden en een deflector met carbon-structuur voor het instrumentenpaneel. Dat bestaat uit een ronde, digitale wijzerplaat.

Rijwieltechnisch zijn de dubbele 300 mm schijfremmen voor, in plaats van enkele, met Brembo monobloc M4.30 radiale remklauwen. De voorvork is een verstelbare upside-down.

De staande tweecilinder heeft een cilinderinhoud van 693 cc (het ontwerp lijkt op de Kawasaki 650) en levert een vermogen van 75 pk bij 8.500 tpm. Het maximumkoppel bedraagt 68 Nm bij 6.500 tpm. Er zijn twee rijmodi en in combinatie met de elektronische gestuurde gasklep. De koppeling heeft anti-slip en bedient een zesversnellingsbak. Nu is het wachten op de ADV-versie, die een hoger stuur heeft, een kuip, spaakwielen en zijkoffers.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?