13 C
Nederland
donderdag 18 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Mission Impossible 7: Tom Cruise legt levensgevaarlijke motorstunt uit

Op een frisse septemberochtend in Noorwegen stapte Tom Cruise op een prachtige BMW G310GS, gaf gas en reed naar de schans aan het einde van de klif. Als het gaat om stunts, heeft de wereldberoemde acteur Tom Cruise wat hoog te houden. Zijn stunts zijn legendarisch. En een van zijn meest indrukwekkende stunts tot nu toe zie je in de actiefilm Mission Impossible 7.

In deze film springt Tom Cruise met een motor van een klif. Gevaar daarbij is dat hij moet zorgen niet tegen een helikopter, drone, motor of rotswand te botsen. Cruise legt de technische details van de stunt uit aan EmpireOnline. En benadrukt de moeilijkheidsgraad van de uitvoering.

Mission Impossible: Tom Cruise doet zelf enorme motorstunt

‘Als de wind te sterk zou aanwakkeren, bestond de kans dat-ie me van de schans blazen. De helikopter – die de stunt filmde – was een probleem. Ook wilde ik niet op topsnelheid van die helling afrazen en door een steen geraakt worden. Of als ik op een rare manier zou vertrekken, wisten we niet wat er met de motor zou gebeuren. Ik had ongeveer zes seconden om aan de parachute te trekken. En ik wil niet dat de parachute verstrikt zou raken in de motor. Als dat zou gebeuren, zou het niet goed aflopen.’

Voor Tom Cruise duurde de stunt zelf ongeveer zes seconden, maar de eigenlijke training duurde maanden om ‘m goed uit te voeren. De lockdown en coronaregelgeving hielpen de productie van de film ook niet. De onvoorspelbare tijden van het afgelopen jaar zorgden ervoor dat de acteur en z’n crew alternatieve filmroutes zochten. Maar de drang om te produceren wierp zijn vruchten af. Deze film belooft een eye-opener te worden.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen