maandag 27 mei 2024

Chinese BMW GS-kloon: Excelle 525X

De Chinese motorfietsenfabrikant Excelle heeft de 525X gelanceerd, een kloon van de BMW F 850 GS. Qua prestaties kan hij niet tippen aan het origineel, maar de uitrusting is niet zo slecht.

Visueel kan je niet ontkennen dat hij geïnspireerd is door de BMW F 850 GS. De aandrijving wordt verzorgd door een vloeistofgekoelde paralleltwin van 493,9 cc. Hij levert 53 pk en komt dus niet in de buurt van de 95 pk van de BMW, maar dat is ook te wijten aan de kleinere cilinderinhoud.

In China kopiëren ze zich rot: Colove 800X

De koplamp van de 525X maakt gebruik van LED-technologie. De upside-down-voorvork is afkomstig van KYB en is verstelbaar, in tegenstelling tot de BMW-voorvork. De veerpoot achter van de Chinese kloon is echter niet verstelbaar, terwijl die van de BMW wel volledig instelbaar is. Optioneel wordt de Excelle 525X ook aangeboden met een enkelzijdige achterbrug. Er zijn ook twee USB-laadpoorten aan boord. Het display kan worden aangesloten op een smartphone.

De Excelle 525X kost 35.880 yuan (€ 4.970,-) voor de basisversie, en 41.900 yuan (€ 5.800,-) voor het topmodel.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen