CJIB waarschuwt voor oplichters

Wanneer je de post gaat halen en er een witte envelop tussenzit met een paarsblauw randje, weet je vaak wel hoe laat het is. Meteen kijken wat de schade is en gelijk maar betalen. Maar let op, de boete kan vals zijn. Hiervoor waarschuwt het CJIB. Er zijn oplichters actief die nepboetes verspreiden.

Hoewel ook valse brieven worden verstuurd, benadrukt het CJIB dat oplichters vaak andere manieren gebruiken om een nepboete te laten betalen. Het CJIB stuurt bijvoorbeeld nooit een mail. Wanneer je toch een mail krijgt, dan is deze nep. Oplichters sturen soms ook aanmaningen voor ‘boetes’ of proberen het slachtoffer te laten betalen via een voucher. Eerder werd ook al de website van het CJIB nagemaakt.

Wat kun je er aan doen? Klik vooral niet op links uit mails, mail nooit persoonsgegevens en update antivirus- en firewallprogramma’s. Check ook altijd het rekeningnummer. Het echte rekeningnummer van het CJIB vind je hier. Wanneer je twijfelt of de persoon die belde écht van het CJIB was, bel dan even terug. Tóch opgelicht? Meld dit dan bij de Fraudehelpdesk en doe aangifte bij de politie. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Foto: ANP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.