CLUBLEDEN VAN DEN BOOMEN/VAN DE WIEL WILLEN SPORTIEVE REVANCHE

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Evenals het WK-zijspancross begint ook het EK-zijspancross in Oss.

Op 22 juni 2012 wordt op het circuit de Witte Ruijsheuvel de eerste wedstrijd om het IMBA kampioenschap 2014 bij de zijspancrossers verreden. De IMBA voluit de Internationale Motorbond voor Amateurs wordt in Nederland vertegenwoordigt door de Motorsport Organisatie Nederland. De clubleden Jarno van den Boomen uit Beek en Donk en zijn bakkenist Henry van de Wiel uit Berlicum zijn uit op sportieve revanche. Vorig seizoen zagen zij op dit zelfde circuit tijdens de laatste tellende wedstrijd om het Europees kampioenschap hun droom om de titel uiteenspatten. In de tweede manche kregen nadat ze de eerste manche al op hun naam hadden weten te schrijven af te rekenen met motorpech. De derde wisten zij weliswaar winnend af te sluiten maar hun grootste tegenstander voor de titel de  Belgen Christian Corthouts/Dennis van den Bulck wisten in een bloedstollende finale de derde plaats binnen te halen. Met één schamel puntje verschil waren zij het die de titel pakten. Naast de beide genoemde clubleden staat nog een trio combinaties aan de start die op een steenworp afstand van het circuit wonen. Uit het naburige Schaijk komen de gebroeders Teun en Willem van Ravenstein met hun bakkenisten Michel van Zwam en Jeroen Kuijpers en vader en zoon Pierre en Nick van de Venne aan de start. Ook Patrick Greup uit Bergharen kan als een thuisrijder worden betiteld. Hij komt dit seizoen aan de start mate Han van Hal uit Lierop. Verder staat de combinatie van meervoudig Nederlands kampioen Ton van Keulen en Marcel van Wanrooij evenals die van vader en zoon Cor en Lars de Laat uit Wagenberg. Voor de achtste combinatie lijkt Jan op ’t Hoog/Nick Maas  in aanmerking te komen. De meeste tegenstand kunnen onze oranje-mannen verwachten van onze zuiderburen onder aanvoering van de regerende Europese kampioenen Corthouts/Van den Bulck. Opvallende naam in het Belgische team die van Sven Verbrugge uit Kasterlee. Verbrugge komt niet als bakkenist maar als rijder. Ook nog steeds van de partij Luc Descheemaeker uit Alken. Verder komen er combinaties voor zover bekend naast genoemde landen uit Duitsland, Zwitserland en Engeland.  

Een grote verandering in de normale programmering is het voorstellen van de deelnemende combinaties. Dat gebeurt al een dag vooraf tijdens een gezellig samenzijn met DJ Tommy. Om plm 20.30 uur worden de deelnemers bij het clubhuis van de motorcrossclub Oss in het zonnetje gezet. Het liefst letterlijk en figuurlijk want is dan de langste dag van het jaar.

Een dag later kunnen zij zich dan in alle rust voorbereiden op de drie manches die zullen worden verreden. De aanvang van de manches 13.30 uur – 15.15 uur en 17.00 uur. Om 18.00 uur de huldiging met hopelijk het Wilhelmus.

In het bijprogramma MX 2 Junioren; MX Open senioren; Quad Inters en Nationalen. Zij strijden om kampioenspunten bij de MON. Daarnaast is er nog een extra klasse voor de zijspannen ingeruimd. Dus voor motorsport op twee, drie of vier wielen kunt u die dag  terecht op de Witte Ruijsheuvel.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?