Compleet nieuwe Indian lijn

Indian Motorcycle heeft de details bekend gemaakt van de compleet nieuwe Indian Chief familie motorfietsen. In 2014 komen er drie modellen op de markt die samen de line-up van de Indian Chief-lijn vormen. De modellen verschijnen onder de namen Indian Chief Classic cruiser, Indian Chief Vintage soft bagger en Indian Chieftain hard bagger. De prijzen voor Nederland zullen uitkomen rond 26.500 euro (incl. BTW en BPM) en de modellen worden verwacht beschikbaar te zijn in het eerste kwartaal van 2014.
 
Indian Chief Classic
De styling wordt gevormd door de aansluitende spatborden, het echt leren zadel, het instrumentarium op de tank, de druppelvormige tank en het verlichte ornament op het voorspatbord. De 2014 Indian Chief Classic heeft standaard onder andere keyless starten, ABS, cruise control, een volledig dubbele uitlaat, chromen spaakwielen, covers over de remklauwen en een gegoten aluminium frame met geïntegreerde luchtinlaat.
 
De Indian Chief Classic wordt, net als alle 2014 Indian Chief modellen, aangedreven door de compleet nieuw ontworpen en ontwikkelde Thunder Stroke 111 motor. De Thunder Stroke 111 is een 49-graden, luchtgekoelde V-twin met 6 versnellingen. 
 
Indian Chief Vintage
De Indian Chief Vintage heeft quick-release leren tassen met leren franjes, chromen spatborduiteinden en een quick-release windscherm voor eenvoudig bevestigen of verwijderen. Met dezelfde kenmerken als de Indian Chief Classic zoals overhangende spatschermen, gevlochten spaakwielen, instrumentenpaneel op de tank en uitgebreide chroomelementen. 
 
Indian Chieftain 
De Chieftain heeft een kuip met geïntegreerde rijverlichting en een elektrisch windscherm. Tot de standaarduitrusting horen verder harde zadeltassen met afstand bestuurbare sloten en quick-release koppelingen, een audiosysteem met geïntegreerde Bluetooth connectie voor mobiele telefoons en een monitoringsysteem voor de bandenspanning. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.