donderdag 2 februari 2023

Continental roept banden terug

Continental roept eigenaren van een Honda Goldwing 1800 met ContiMotion achterband in de maat 180/60 R16 M/C 74 H op om zich te melden bij de dealer of de bandenspecialist. Het blijkt dat bij overbelasting en/of te lage bandenspanning de achterband een onregelmatig slijtagepatroon en/of profielscheuren kan vertonen. In een enkel geval kwam de staalgordel daardoor omhoog waardoor drukverlies zou kunnen ontstaan. Voor zover bekend hebben zich hierdoor geen ongevallen voorgedaan.

Betrokken eigenaren krijgen gratis een nieuwe achterband. In de Benelux gaat het om enkele tientallen. Het merendeel van deze 180/60 HR 16 ContiMotion is namelijk verkocht in de VS. De banden in kwestie dragen de DOT-serienummers van H60LJJE5110 tot en met H60LJJE3811.

Meer informatie staat op www.conti.nl/motorbandenomruil. Op deze site staat ook precies beschreven én geïllustreerd hoe de banden in kwestie kunnen worden geïdentificeerd.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen