Continental roept banden terug

Continental roept eigenaren van een Honda Goldwing 1800 met ContiMotion achterband in de maat 180/60 R16 M/C 74 H op om zich te melden bij de dealer of de bandenspecialist. Het blijkt dat bij overbelasting en/of te lage bandenspanning de achterband een onregelmatig slijtagepatroon en/of profielscheuren kan vertonen. In een enkel geval kwam de staalgordel daardoor omhoog waardoor drukverlies zou kunnen ontstaan. Voor zover bekend hebben zich hierdoor geen ongevallen voorgedaan.

Betrokken eigenaren krijgen gratis een nieuwe achterband. In de Benelux gaat het om enkele tientallen. Het merendeel van deze 180/60 HR 16 ContiMotion is namelijk verkocht in de VS. De banden in kwestie dragen de DOT-serienummers van H60LJJE5110 tot en met H60LJJE3811.

Meer informatie staat op www.conti.nl/motorbandenomruil. Op deze site staat ook precies beschreven én geïllustreerd hoe de banden in kwestie kunnen worden geïdentificeerd.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.