“Corona of niet, de politie blijft controleren op snelheid.”

Het is door de coronacrisis rustig op de wegen, maar het aantal ‘forse snelheidsovertredingen’ is volgens de politie gestegen. Het gevolg? De politie heeft ondanks de verkeersrust toch meer rijbewijzen moeten innemen.

Doorrijden oogt misschien aanlokkelijk in corona-tijd, maar de politie kijkt daar net ietsje anders naar en controleert volop. Volgens de politie is er zowel op provinciale wegen als snelwegen de laatste tijd namelijk sprake geweest van ‘een stijging van het aantal forse snelheidsovertredingen’.

“Een zorgelijke ontwikkeling”, noemt landelijk projectleider Verkeer Paul Broer het op politie.nl. “Deze bestuurders hebben minimaal 50 kilometer per uur te hard gereden. Bij deze snelheden breng je anderen en jezelf in gevaar”, waarschuwt hij snelheidsovertreders die het zo bont maken dat hun rijbewijs wordt ingenomen.

Hoeveel meer rijbewijzen er zijn ingenomen en vergeleken met welke periode, meldt de politie niet. Net zoals er volgens Broer geen concrete verklaring te noemen valt voor de toename van dit soort forse snelheidsovertredingen. Maar, waarschuwt en benadrukt hij: “Corona of niet, de politie blijft controleren op snelheid.” Het is maar dat je het weet.

Voor wie het door de rust op de weg vanwege de coronacrisis wellicht is vergeten: de maximumsnelheid op snelwegen tussen 06:00 uur ‘s ochtends en 19:00 uur ’s avonds is in heel Nederland per 16 maart omlaag gegaan naar 100 kilometer per uur…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?