maandag 25 september 2023

“Corona of niet, de politie blijft controleren op snelheid.”

Het is door de coronacrisis rustig op de wegen, maar het aantal ‘forse snelheidsovertredingen’ is volgens de politie gestegen. Het gevolg? De politie heeft ondanks de verkeersrust toch meer rijbewijzen moeten innemen.

Doorrijden oogt misschien aanlokkelijk in corona-tijd, maar de politie kijkt daar net ietsje anders naar en controleert volop. Volgens de politie is er zowel op provinciale wegen als snelwegen de laatste tijd namelijk sprake geweest van ‘een stijging van het aantal forse snelheidsovertredingen’.

“Een zorgelijke ontwikkeling”, noemt landelijk projectleider Verkeer Paul Broer het op politie.nl. “Deze bestuurders hebben minimaal 50 kilometer per uur te hard gereden. Bij deze snelheden breng je anderen en jezelf in gevaar”, waarschuwt hij snelheidsovertreders die het zo bont maken dat hun rijbewijs wordt ingenomen.

Hoeveel meer rijbewijzen er zijn ingenomen en vergeleken met welke periode, meldt de politie niet. Net zoals er volgens Broer geen concrete verklaring te noemen valt voor de toename van dit soort forse snelheidsovertredingen. Maar, waarschuwt en benadrukt hij: “Corona of niet, de politie blijft controleren op snelheid.” Het is maar dat je het weet.

Voor wie het door de rust op de weg vanwege de coronacrisis wellicht is vergeten: de maximumsnelheid op snelwegen tussen 06:00 uur ‘s ochtends en 19:00 uur ’s avonds is in heel Nederland per 16 maart omlaag gegaan naar 100 kilometer per uur…

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

1 Reactie

  1. Vandaag toevallig snelheidsovertreding met mijn Ducati binnengekregen.
    Op de A4 104 km/uur na correctie waar 100km/uur is toegestaan.
    Boete €34,00 waarvan € 9,00 administratiekosten Bijna 25 % van dit bedrag betreft administratiekosten.
    Dat zou toch geen commercieel bedrijf zich kunnen veroorloven !! Grrrrr.

Reacties zijn gesloten.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image