CTX700 komt, met DCT

Het is nog maar april en toch volgt hier een bericht over de EICMA 2013. Honda heeft namelijk de komst van de CTX700 en CTX700N(aked) bevestigd. CTX staat overigens voor Comfort Technology Experience, waarbij de nadruk bij deze twee motoren vooral is gelegd op het eerste woord.

De CTX700 en CTX700N kunnen namelijk geschaald worden in de categorie customs. Het design is volgens Honda gebaseerd op de horizontale lijnen die we terugvinden bij het vlaggenschip van het merk, de GL1800 Goldwing en vooral de F6B-variant.

Opvallend is dat de nieuwe modellen geleverd gaan worden met Dual Clutch Transmission. Dit systeem werd in 2010 geïntroduceerd op de Honda VFR1200F. In 2012 zijn er vier modellen met DCT als optie bijgekomen: de Honda Integra, NC700X, NC700S en de Crosstourer. Gezien het verkoopsucces zal deze lijst snel langer worden. Honda heeft alvast laten weten dat er op de EICMA veel nieuws zal komen. Wij wachten in spanning af. Zal de nieuwe Superbike erbij zitten…

Benieuwd? Om iedereen de kans te geven het gevoel van Dual Clutch Transmission te ervaren, houdt Honda dit voorjaar de Winning Technology Tour.  Informatie is te vinden op www.hondaschakeltover.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?