vrijdag 26 april 2024

CTX700 komt, met DCT

Het is nog maar april en toch volgt hier een bericht over de EICMA 2013. Honda heeft namelijk de komst van de CTX700 en CTX700N(aked) bevestigd. CTX staat overigens voor Comfort Technology Experience, waarbij de nadruk bij deze twee motoren vooral is gelegd op het eerste woord.

De CTX700 en CTX700N kunnen namelijk geschaald worden in de categorie customs. Het design is volgens Honda gebaseerd op de horizontale lijnen die we terugvinden bij het vlaggenschip van het merk, de GL1800 Goldwing en vooral de F6B-variant.

Opvallend is dat de nieuwe modellen geleverd gaan worden met Dual Clutch Transmission. Dit systeem werd in 2010 geïntroduceerd op de Honda VFR1200F. In 2012 zijn er vier modellen met DCT als optie bijgekomen: de Honda Integra, NC700X, NC700S en de Crosstourer. Gezien het verkoopsucces zal deze lijst snel langer worden. Honda heeft alvast laten weten dat er op de EICMA veel nieuws zal komen. Wij wachten in spanning af. Zal de nieuwe Superbike erbij zitten…

Benieuwd? Om iedereen de kans te geven het gevoel van Dual Clutch Transmission te ervaren, houdt Honda dit voorjaar de Winning Technology Tour.  Informatie is te vinden op www.hondaschakeltover.nl.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen