Wildcardje in de Moriwaki Junior Cup?

De Moriwaki 250 Cup is één van die klasses die Nederland weer een beetje op de kaart aan het zetten is wat jong racetalent betreft, want het biedt een goede basis met echte racemachines in een klasse waarin iedereen dicht bij elkaar zit. Prima om het te leren dus, en de kosten, die vallen alles mee!

Uitgangspunt is een Moriwaki MD250H, een goedkoper alternatief voor een Moto3-machine. Het rijwielgedeelte is van een Honda RS125, wat zorgt voor een fatsoenlijke wegligging, en de aandrijving wordt verzorgt door een Honda CRF250X-blokje, wat relatief goedkoop is. Met name door dat compacte en onderhoudsvriendelijke enduro-motorblok vallen de kosten enorm mee.

Maar alles is relatief, ook de kosten van het racen. Desaltniettemin valt het echt alles mee, want de wildcard an sich kost 550 euro exclusief btw, inschrijfgeld voor de race komt uit op een 400 euro en dan de borg van vijfhonderd euro, maar die krijg je terug. Dus voor een kleine duizend euro is jouw mannetje (of vrouwtje) het mannetje en rijdt hij of zij het hele raceweekend in de Moriwaki Junior Cup.

Want echt alles is geregeld:
 – Moriwaki MD250H geprepareerd door Ten Kate Racing Products
 – Transport van de motor en gereedschap
 – Coaching, technische en organisatorische ondersteuning
 – Gereedschapskist, bandenwarmers en een pitboard
 – Gemonteerde nieuwe banden en één bandenwissel tijdens het weekeinde

Overigens liegen de circuits waar je deel kunt nemen er ook niet om:
 – Portimao, Portugal (tijdens de WC  Endurance). Van 10-12 juni.
 – Snetterton, Engeland (tijdens de BSB). Van 8-10 juli.
 – Brands Hatch, Engeland (tijdens de BSB /  3 races!!). Van 5-7 augustus.
 – Oschersleben, Duitsland. Van 17-18 september.
 – Assen, Nederland (tijdens de BSB). Van 30 september-2 oktober. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Dus. Mocht je kind een droom ooit nog te gaan racen koesteren en heb je nog ergens een spaarvarkentje verstopt, pak de grootste hamer die je vinden kunt en meppen maar. 

Alle informatie vind je hier, maar direct inschrijven is natuurlijk ook een optie.

Foto: Moriwaki Junior Cup

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.