Daimler wil MV Agusta kopen

Het moederbedrijf van Mercedes-Benz wil een meerderheidsbelang kopen in MV Agusta, zo meldt de Duitse krant Handelsblatt in dit artikel. Het lijkt populair onder autofabrikanten om een motormerk te bezitten. Zo heeft Audi in 2012 Ducati gekocht, en sindsdien zien we veel samenwerking tussen Audi en Ducati. Eerder werkte Daimler al veel samen met Ducati, zo brachten ze zelfs een ‘Diavel AMG-editie’ uit.

Nu Ducati dus in handen van Audi is lijkt Daimler haar pijlen op MV Agusta te richten. Het zou de zoveelste keer zijn dat MV Agusta in buitenlandse handen valt. Zo maakte voormalig eigenaar Claudio Castiglioni eerder al een flinke klapper door het merk voor veel geld aan Harley-Davidson te verkopen, en het later weer voor een symbolisch bedrag terug te kopen toen de zaken erg slecht gingen. Inmiddels is het merk weer opgeleefd en staat zoon Giovanni aan het hoofd, die na het overlijden van vader Claudio de scepter zwaait. 

De eventuele overname lijkt een beloning voor MV Agusta, die sinds enkele jaren de productielijn flink hebben uitgebreid en zich meer richten op betaalbare modellen, waar ze voorheen vooral exclusieve dure motoren produceerden. De overname kan gaan met een beursgang in 2015, waarna Daimler een meerderheidsbelang kan kopen. Er zijn echter ook berichten dat de zakenfamilie Castiglioni maar 30 procent van de aandelen wil verkopen.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?