dinsdag 16 juli 2024

Honda CB300F niet naar Nederland

We hadden de komst van de CB300F al verwacht, zoals hier te lezen. Dankzij aangevraagde patenten lekte een en ander al uit, en het lag erg voor de hand dat de CB300F ook naar Nederland zou komen. Nu blijkt echter van niet. Vooralsnog is de CB voorbehouden aan de Amerikaanse markt. Wellicht maakt -ie later alsnog de oversteek naar Europa, en de rest van de wereld.

Verder kunnen we melden dat de CB zoals verwacht een kale uitvoering van de CBR300R is, zoals Honda dat tegenwoordig met veel modellen doet. Één platform, waarop meerdere modellen worden gebaseerd. De CB500-serie is daar een goed voorbeeld van. En dus heeft de CB300F een cilinderinhoud van 286cc, met daaruit ruim 30 pk geperst. 

Dus, tot zover onze hoop op een nieuw betaalbaar licht model van Honda. Mochten de Japanners alsnog besluiten de CB in Nederland te gaan voeren, horen jullie dat natuurlijk onmiddelijk.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen