Honda CB300F niet naar Nederland

We hadden de komst van de CB300F al verwacht, zoals hier te lezen. Dankzij aangevraagde patenten lekte een en ander al uit, en het lag erg voor de hand dat de CB300F ook naar Nederland zou komen. Nu blijkt echter van niet. Vooralsnog is de CB voorbehouden aan de Amerikaanse markt. Wellicht maakt -ie later alsnog de oversteek naar Europa, en de rest van de wereld.

Verder kunnen we melden dat de CB zoals verwacht een kale uitvoering van de CBR300R is, zoals Honda dat tegenwoordig met veel modellen doet. Één platform, waarop meerdere modellen worden gebaseerd. De CB500-serie is daar een goed voorbeeld van. En dus heeft de CB300F een cilinderinhoud van 286cc, met daaruit ruim 30 pk geperst. 

Dus, tot zover onze hoop op een nieuw betaalbaar licht model van Honda. Mochten de Japanners alsnog besluiten de CB in Nederland te gaan voeren, horen jullie dat natuurlijk onmiddelijk.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?