KTM Adventure plus-plus

De allroad-markt is sinds de immense populariteit van de BMW GS ongekend populair en belangrijk. Steeds meer sportieve rijders hebben hun superbike ingeruild voor zo’n grote motorfiets, waarop je heerlijk comfortabel zit maar toch ook serieus kunt knallen. Dat laatste lijkt nog steeds belangrijk te zijn, en in de meeste gevallen zelfs belangrijker dan allroad-capaciteiten. Zo is de Ducati Multistrada een kanon van jewelste en richten eigenlijk alle allroads zich vooral op het asfalt.

Bij BMW spelen ze daar slim op in door met de S1000F op de proppen te komen. Een kanon met allroad-silhouet, om het maar even simpel te stellen. In navolging van de Duitsers is KTM nu ook bezig met een zeer sportieve doorontwikkeling van de KTM 1190 Adventure, zo hebben wij uit zeer betrouwbare bron vernomen.

Volgens zeggen wordt de nieuwe Adventure een sportieve mix tussen een ‘gewone’ Adventure en de 1290 Supe Duke R; het naakte kanon. KTM zou nog afwachten hoeveel PK de S1000F gaat leveren, maar is niet van plan om de volle 180 pk uit de Superduke intact te laten. Op deze manier hoeven er nauwelijks wijzigingen aan het hoofdframe uitgevoerd te worden. Ook zullen rijwielgedeelte en geometrie nauwelijks veranderen.

Als wij even onze ogen sluiten zien we het totaalplaatje al: een vertrouwd Adventure-silhouet (wellicht iets kleiner), verkorte veerwegen, gietwielen, een laaggeplaatst uitlaatsysteem en natuurlijk een schreeuwende sportieve kleurstelling. Laat maar komen!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?