zaterdag 24 februari 2024

Damon Motorcycles: reserveringen nieuwe HyperFighter Colossus geopend

Op 8 december 2021 kondigde Damon Motorcycles de HyperFighter Colossus aan, haar nieuwste elektrische sportmotor. De elektrische motorfiets zal alleen beschikbaar zijn als een limited-edition model met slechts 100 motoren. Maar er is ook een twist.

Damon kondigde de HyperFighter Colossus aan en opende meteen de wereldwijde bestellingen voor deze motor op basis van ‘wie het eerst komt…’. De reserveringen konden gisteren vanaf 15.00 uur geplaatst worden. Hoewel Damon’s HyperDrive aandrijflijn wordt gebruikt in al haar motorfietsen, moet het uiteindelijke ontwerp van de HyperFighter Colossus nog worden onthuld.

Dat komt omdat Damon Motorcycles de HyperFighter Colossus meeneemt naar de 2022 Consumer Electronics Show in Las Vegas, waar de officiële onthulling van dit extreem gelimiteerde model zal plaatsvinden. 5 januari 2022 zal de dag zijn dat we allemaal een blik kunnen werpen op het nieuwste model van Damon Motorcycles.

De HyperDrive-aandrijflijn produceert een geclaimde 200 pk en meer dan 200 Nm koppel, een topsnelheid van 275 km/u en een acceleratie van 0-100 van minder dan drie seconden. De actieradius (zowel op de snelweg als in de stad) wordt geschat op ongeveer 230 km mijl op een enkele lading.

Volgens Damon duurt het 45 minuten om de 20 kWh-batterij op te laden tot 80 procent van de volledige lading bij DC snelladen, 2,5 uur tot 90 procent bij een Level 2 (240V) stopcontact, of 15 uur tot 90 procent bij een Level 1 (110V) stopcontact. 

De technologie op de HyperFighter Colossus omvat het CoPilot-systeem van Damon, een 360-graden radar-, camera- en sensorsysteem dat tot 64 objecten rond de motorfiets volgt om rijders zo bewust mogelijk te houden van wat er om hen heen gebeurt. Ook het Shift-systeem van Damon, dat de ergonomie onderweg elektronisch verandert, is standaard. Volgens het bedrijf zijn er nog meer technologische hoogstandjes te verwachten. Die worden allemaal toegelicht op de CES 2022.

De HyperFighter Colossus rijdt op een set 17-inch wielen, heeft een wielbasis van 1447,8 mm en een zithoogte van 812,8 mm. Gedetailleerde informatie over de ophanging (Öhlins), remmen (Brembo), bandenkeuze en gewicht zijn nog niet beschikbaar, maar we kijken uit naar meer gedetailleerde specificaties tijdens de CES 2022 onthulling.

De maximumprijs van de HyperFighter Colossus is zo’n € 31.000,-, en je kunt er nu een reserveren met een aanbetaling van € 220,- op de officiële Damon website. Zodra alle 100 zijn gereserveerd, zegt Damon dat dit model voorgoed verdwenen zal zijn.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen