Daverend nieuws: 2019 Triumph Rocket III TFC

Zo’n Triumph Rocket III, al gelanceerd in 2004!, was al een motor waarvan je opkeek. Meer dan 2,2 liter inhoud, een 3-cilinderblok als een staalfabriek en een mega brede achterband. Dat hadden we nog nooit gezien. Kennelijk is Triumph zelf ook en beetje klaar met de Rocket III. Want hoe anders moet je de  nieuwe Triumph Factory Custom Rocket 3 duiden, met een nieuw 2.500cc Triple blok en mogelijk nog bredere achterband?

Zo’n Triumph kent z’n gelijke niet. De wereldwijde productie is dan ook maar 750 stuks groot… De 2.500cc Triple, de grootste ooit gebouwd, heeft een topvermogen van 170pk en een koppel van 221NM (!). Daarmee ruk je de dikke stalen deur uit de kluis van de Nederlandse Bank.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?