13 C
Nederland
woensdag 25 mei 2022

Daverend nieuws: 2019 Triumph Rocket III TFC

Zo’n Triumph Rocket III, al gelanceerd in 2004!, was al een motor waarvan je opkeek. Meer dan 2,2 liter inhoud, een 3-cilinderblok als een staalfabriek en een mega brede achterband. Dat hadden we nog nooit gezien. Kennelijk is Triumph zelf ook en beetje klaar met de Rocket III. Want hoe anders moet je de  nieuwe Triumph Factory Custom Rocket 3 duiden, met een nieuw 2.500cc Triple blok en mogelijk nog bredere achterband?

Zo’n Triumph kent z’n gelijke niet. De wereldwijde productie is dan ook maar 750 stuks groot… De 2.500cc Triple, de grootste ooit gebouwd, heeft een topvermogen van 170pk en een koppel van 221NM (!). Daarmee ruk je de dikke stalen deur uit de kluis van de Nederlandse Bank.

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.