David Silver opent museum

Wie er aan oude Honda’s sleutelt, kent de naam David Silver vast. De man achter David Silver Spares zit namelijk tot zijn neusharen in het oude Honda-materiaal, en levert onderdelen die niemand anders meer kan leveren. Morgen opent hij in Leiston een waar museum.

Het Honda-museum van Silver heeft op het moment zo’n 150 ‘museumstukken’ staan, variërend van heel oud tot niet zo heel oud, maar feitelijk echt van alles wat. Ten minste, zo lijkt het. Over de exacte inhoud en invulling van het museum is men nog wat mysterieus.

Maar let wel, ze nodigen niet de minste namen uit om hun opwachting te maken tijdens het openingsevenement morgenmiddag. James May (Top Gear-presentator en fervent motorliefhebber), Ron Haslam (Brits GP-corifee) en Gerald Davidson (voormalig Honda-directeur, verbindend element tussen Japan en Europa in de begin jaren van het merk) geven allen acte de présence. 

Overigens is men ook enthousiast over het feit dat ook zeker zes machines lopend te aanschouwen zullen zijn, en aangezien Honda nogal wat bijzondere motorconfiguraties geproduceerd heeft – V4 met ovale zuigers, miniscule zescilinders, enzovoort – worden wij er ook wel nieuwsgierig van.

Het museum opent voor het publiek op 4 juli aanstaande in Leiston, een uurtje rijden vanaf de veerpont in Harwich.

Foto’s: David Silver Spares

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?