donderdag 28 september 2023

Portugese Dax ‘Furiosa’ wint Honda Customs 2023-wedstrijd

De ‘post-apocalyptische’ Dax ‘Furiosa’ is dit jaar uitgeroepen tot de winnaar van de Honda Customs. De motor is gemaakt door het Portugese duo, de jonge kunstenaar Tamara Alves en de motorbouwers van de Art of Wheels Garage.

Met 34 procent van de in totaal 15.924 stemmen was Furiosa de winnaar boven zes andere, aangepaste Europese minibikes. Hiermee volgt de fiets in de voetsporen van eerdere winnaars van Honda Customs: het Italiaanse custom huis Motocicli Audaci’s aangepaste Rebel ‘Maanboard’, de Portugese Honda-dealer Mototrofa’s ‘Fenix’ – een versie van de CB650R, en de ‘CB100R Africa Four’ van de Zwitserse Honda-dealer Brivemo Motos.

Geïnspireerd door de wereld van post-apocalyptische films als Mad Max heeft Furiosa blokbanden. Daarnaast sieren een wolvenmotief, graffiti-handtekeningen en een op maat gemaakte uitlaat met een draadgaas kooi de Honda. Ook komen glimpen van tartan tevoorschijn uit de verschroeide zitbekleding.

Honda werkt aan complexe, hybride motorfiets

Inspiratie

De tweede plek ging naar de ‘Manjushage’, een aangepaste Honda Monkey ontworpen en gebouwd door het Duitse team van kunstenaar @Lanaarts23 en motorbouwer Maximilian Zech. Deze laatste is een technicus bij de flagship Honda Centre dealer in Frankfurt. Deze Monkey kreeg 29 procent van het totaal. Het podium werd gecompleteerd door ‘Tokyo’ uit Frankrijk, een Monkey die een absoluut kleurenfestijn tentoonstelt. Deze motor is gebouwd door het Franse duo van kunstenaar Grems en bouwer George Woodman. Wat Tokyo onderscheidt van de andere inzendingen zijn de popart visuals, boordevol levendige kleuren in abstracte patronen op elke vierkante centimeter. Hij kreeg 12 procent van de totale stemmen.

Dit jaar bezochten 21.606 mensen de website www.hondacustoms.com, gedurende de zomer om hun stem uit te brengen. Dat is een stijging van 41 procent ten opzichte van vorig jaar. Hierbij hebben 5.461 gebruikers een wallpaper van de gekozen motorfiets voor hun mobiel of desktop gedownload. Alle zeven motorfietsen waren ook te zien op het jaarlijkse Wheels and Waves-festival, dat liep van 21 tot 25 juni in Biarritz, Frankrijk.

Masayuki Hamamatsu, General Manager Motorcycles bij Honda Motor Europe stelt in een persbericht: “Samenwerken met jonge kunstenaars om unieke versies van onze minibikes te creëren, is een fantastische manier voor ons om de aandacht te trekken van een jonger publiek voor het plezier en de toegankelijkheid van motorfietsen.”

(Foto: Honda)

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image