De app die pekelschade voorkomt

“Zolang er niet gestrooid wordt, rijd ik door!” Je hoort het motorrijders wel eens moedig zeggen. Als eenmaal de strooiwagens naar buiten komen wordt het toch wel tijd om die motor hoog en droog weg te zetten. Sommigen rijden door met een motor waar ze toch niet zo veel om geven, andere trotseren ook de pekel met hun knappe motor. Echt lekker vindt ‘ie dat natuurlijk niet. Voor die laatste groep is er nu een oplossing om onder het geweld dat de pekel een motor aandoet uit te komen. Er is een mooie app ontwikkeld.

Met 1200 man, 546 strooiwagens en een totale voorraad van 200 miljoen kilo strooizout staat Rijkswaterstaat klaar om de gladheid in de winter tegen te gaan. Fijn, want we glijden niet graag onderuit. Maar rijden door de pekel is ook niet alles. Met de app ‘Zout Alarm’ kun je dit tot een minimum beperken. De app maakt gebruik van de informatie van Rijkswaterstaat. Daarop wordt de locatie en de activiteit van alle strooiwagens weergegeven. De app werd echter niet door hen gebouwd, maar door een ontwikkelaar die ook een app bouwde waarmee te zien is welke bruggen er open staan. In de nieuwe versie van Zout Alarm kun je ook je eigen route toevoegen. Wanneer er dan wordt gestrooid krijg je daar een melding van. Handig voor woon-werk-verkeer!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.