De Aston Martin AMB 001 kost 108.000 en dan toch het circuit op.

Aston Martin en Brough Superior sloegen de handen ineen. Dat vertelden ze op de EICMA. Nu laat het Dure Duo weten hun creatie de ontwikkelingsfase heeft . Dus zijn ze er mee het circuit opgegaan voor verdere tests. Optimistisch laten beide weten dat de Aston Martin AMB 001 van 108.000 euro eind van dit jaar gereed is voor verkoop.

Even het geheugen opfrissen. De AMB 001 wordt aangedreven door een 997 cc V-twin-die is uitgerust met een compressor. Verwacht vermogen is derhalve 180 pk en de motor weegt zo’n 181 kilo. Er worden er slechts honderd van gemaakt in de Brough Superior-fabriek in Toulouse.

Op het Franse circuit van Pau-Anbos reed de AMB 001 z’n eerste rondjes. Helaas heeft de afdeling PR besloten tijdens het filmen de microfoon uit te zetten.

Daarentegen laat deze afdeling wel Just Thierry Henriette, CEO van Brough Superior, aan het woord: ‘Eén van de belangrijkste ontwerpkenmerken van de AMB 001 is een soort vin van aluminiumlegering die de motor als het ware verlengt. De vin begint bij het stuur, gaat dan over de koolstofvezel tank, dan onder het zadel door en eindigt aan de achterzijde. 

De structuur die zowel ‘vin’ als zadel ondersteunt, is een van de zaken waarvoor we een beroep hebben gedaan op de vaardigheden van de specialisten van Mecano ID-specialisten. Die hebben een koolstofvezelstructuur gecreëerd van ruimtevaartkwaliteit.’ J/e moet weten dat in Toulouse ook de assemblagefabriek van het Airbus-consortium staat. Dan is de weg naar luchtvaarttechniek en carbon maar zo gevonden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.