16.9 C
Nederland
dinsdag 17 mei 2022

De Benda LFC700 is een waanzinnige viercilinder cruiser

De Chinese motorfabrikant Benda zal naar verwachting in juli van dit jaar zijn nieuwe cruiser op de markt brengen, de Benda LFC700. Het productiemodel, dat vorig jaar zijn debuut maakte als concept in de vorm van de LF-01, zal de naam LFC700 dragen. De nieuwe cruiser wordt gelanceerd tijdens een evenement in Xi’an, China.

Benda Motor VTR-300 Turbo: lichte supercharged sportmotor uit China

We zijn maar al te vertrouwd met Chinese namaakmotoren die zich voordoen als motoren die ze niet zijn, van fotokopieën van de BMW S1000RR tot Ducati Panigale rip-offs, we hebben het allemaal al gezien. Maar de Benda LFC700 is geen van die. Ondanks de polariserende styling van de cruiser, moet je toch enige waardering hebben voor het creëren van een door en door origineel ontwerp. De LFC700 is duidelijk een futuristisch uitziende cruiser met enkele sleutelelementen die hem doen opvallen in een menigte. De belangrijkste daarvan is de enorme 310-achterband – een kenmerk dat de aandacht van veel liefhebbers trok toen vorig jaar de concept-LF-01 werd onthuld.

Benda LFC700: onconventionele motorkeuze

Een ander interessant gegeven is de onconventionele motorkeuze van Benda voor deze machine. De LFC700 wordt aangedreven door een 680cc vier-in-lijn die ongeveer 97 pk levert. Dit zorgt ongetwijfeld voor een interessante soundtrack, zeker gezien het feit dat de styling van de motorfiets je het maar al te bekende, grote V-twin-motorgeluid zou doen verwachten. Bij de onthulling van de conceptmotor legde Benda de nadruk op tal van premium voorzieningen, zoals een tft-display in full-color, ride-by-wire, een slipperkoppeling, cruise control, ABS en zelfs hill start assist.

Zoals bij de meeste productiemotoren het geval is, zijn een paar van deze kenmerken niet doorgedrongen tot het productiemodel. Dat gezegd hebbende, de LFC700 zit nog steeds boordevol functies. Alleen ride-by-wire en cruise hebben het niet gehaald. Deze opvallende, futuristische motorfiets is zeker een frisse wind in het cruisersegment dat wordt gedomineerd door machines in retro-stijl. En om het nog beter te maken, de Benda LFC700 zal naar verwachting verkocht worden voor ongeveer CNY 40.000 tot 50.000 (ongeveer € 5.800,-). Zou deze motorfiets de jongere generatie warm kunnen maken voor cruisers?

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen