woensdag 27 september 2023

De BMW die Tom Cruise wel heel liet

De spectaculaire actiefilm Mission Impossible Fallout draait momenteel in de bioscopen. Het is de laatste film in een rij van zes waarin hoofdrolspeler Tom Cruise het onmogelijke mogelijk maakt. In de eerste films reed de Amerikaan nog rond op Triumphs, maar in de laatste drie films rijdt hij op en in BMW’s. Cruise, die de meeste van de stunts zelf doet en een aardig stukje kan sturen, rijdt onder meer op een R nineT Scrambler tegen het verkeer in rond de Arc de Triomphe. Het is een kras staaltje sturen en dat bewijst deze video (vanaf 1.10) overtuigend.

Autokerkhof
Het loopt overigens niet goed af met de Duitse retro en dat geldt ook voor de meeste vierwielers in de film. Cruise rijdt ze meestal rechtstreeks uit de showroom het autokerkhof op. De paar auto’s en motoren die hij wel heel liet, staan tot eind september tentoongesteld in het BMW-museum in München. Pal naast de R nineT Scrambler staat de M5 uit 1986 die het in de film zwaar voor de kiezen krijgt. Verder etaleert het museum filmposters en video’s die een kijkje achter de schermen geven van al het stuntwerk.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image