zondag 25 februari 2024

Yamaha Tracer 700 motor van de Vuelta

Yamaha is benoemd als een van de nieuwe officiële leveranciers voor de Vuelta, het grootste wielerevenement van Spanje

De Vuelta is sinds de eerste editie in 1935 uitgegroeid tot de belangrijkste wedstrijd op de nationale wielerkalender van Spanje. Dit jaar vindt de 73ste editie plaats van deze ronde, die samen met de Tour de France en de Giro D’Italia een van de belangrijkste etappekoersen ter wereld is.

Dankzij deze sponsorovereenkomst is de veelzijdige Yamaha Tracer 700 de officiële motor van de Vuelta 2018. Deze veelzijdige motorfiets biedt een unieke rijervaring, met een uitrusting en kenmerken waardoor het een echte motorfiets voor op de weg is – ideaal voor de spectaculaire etappes die dit jaar in de Vuelta van Spanje worden gereden.
‘Het is belangrijk om een motorfiets te hebben die de veiligste omstandigheden tijdens de wedstrijd garandeert’, zegt Javier Guillén, Algemeen Directeur van Unipublic, organisator van de Vuelta. ‘Alle elementen van dit grootschalige sportevenement moeten perfect op elkaar worden afgesteld, zodat alles soepel verloopt. Yamaha’s sponsoring staat gelijk aan betrouwbaarheid, precisie en verkeersveiligheid; drie elementen die belangrijk zijn bij het organiseren van een race zoals de Vuelta’.

De Yamaha Tracer 700 is lichter en weegt rijklaar slechts 196 kg. Hij is uitgerust met de bekroonde tweecilinder 689cc ‘CP2’ motor, wat mede garant staat voor een prima wendbaarheid. Dankzij de comfortabele en ergonomische rijpositie, hoog scherm en een brandstoftank met een inhoud van 17 liter, is de Tracer 700 de ideale reismotor.

22 motorfietsen

Yamaha’s sponsoring bestaat dit jaar uit het leveren van 22 stuks van de Tracer 700. Deze zullen in gebruik worden genomen door de organisatie van de Vuelta: voor racemanagement, door commissarissen, ondersteuningsteams en de neutrale service.
In de woorden van Victor González, Country Manager bij Yamaha Motor Spanje, ‘Bij Yamaha hebben wij sport en competitie in ons DNA. Het is voor ons een geweldige kans om samen te werken met een sportevenement zoals de Vuelta. Zo kunnen wij onze prestatie en actieve levensstijl delen. Voor ons is het ook een kans om onze producten dichter bij het grote publiek te brengen en de betrouwbaarheid ervan te tonen. Onze Tracer 700 onderscheidt zich dankzij zijn veelzijdigheid en beheersbaarheid. Hij kan zich aan elke situatie op de weg aanpassen, wat betekent dat hij zich ook perfect zal aanpassen aan de behoeften van elke etappe van de Vuelta.’

Niet alleen de Tracer 700 zal zichtbaar zijn tijdens het evenement, ook Yamaha zal actief aanwezig zijn in het Parque Vuelta, het entertainmentgedeelte voor sponsoren, georganiseerd door de Vuelta. In verschillende steden langs de route zal een paviljoen komen te staan, waar informatie over de modellen Tracer 700 en Tracer 900GT wordt verstrekt. Er zal ook merchandise aan het publiek worden uitgedeeld. Zij kunnen ook een van de shirts winnen die Yamaha speciaal heeft ontworpen voor haar deelname aan de Vuelta 2018.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen