De Ducati 1299 Superleggera

Vorige week lekte uit dat Ducati komt met wat zij ‘de sterkste Ducati ooit’ noemen. Inmiddels is wel bekend dat het gaat om een nieuwe Superleggera. Er is nu meer bekend over de onderdelen die zij hiervoor gaan gebruiken. En die zijn vooral van carbon.

Ducati heeft een apart gedeelte van de website gewijd aan het project. Alleen de betere klanten hebben een inlog gekregen. De website vermeldt dat de informatie vertrouwelijk is en het prijsgeven ervan wordt gezien als inbreuk en een overtreding van de wet. Toch -en hoe kan het ook anders- is de informatie naar buiten gekomen en wordt meer en meer duidelijk.

Superleggera betekent super licht en de nieuwe Duc zou door het gebruik van nog meer bijzondere materialen, nóg lichter moeten worden. Voor de Superleggera 1199 werd (voor het frame) magnesium gebruikt, voor de 1299 zal veel van carbon worden gemaakt. Wat dan? Het luchtfilterhuis, de achterbrug en de wielen. Ook zou het frame (voor zover die er is) van carbon zijn.

Verwacht wordt dat dit alles niet boven de 150 kilogram (!) zal uitkomen. Daarnaast wordt gespeculeerd dat de nieuwe Superleggera zo’n 220 pk heeft. Ducati zal hem waarschijnlijk op de eerste persdag van de EICMA (7 november) in Milaan onthullen. Natuurlijk zijn we daarbij aanwezig, dus we houden je dus op de hoogte!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?