MV Agusta verkleint onderneming

De toekomst van MV Agusta is onzeker. Toch werd eerder dit jaar bekend dat Motul een samenwerking durfde aan te gaan met de volgens sommigen op sterven na dode fabrikant van exclusieve motoren. De schuld is ondertussen opgelopen tot zo’n 50 miljoen euro. MV Agusta heeft de rechtbank nu een plan voorgesteld om er financieel weer bovenop te komen, zo schrijven Italiaanse media

Het werknemersbestand zal worden verkleind, er zullen minder motoren worden geproduceerd en MV zich zal voornamelijk focussen op het verkopen van motoren met een hoge winstmarge (de meest exclusieve). Ook zou het bedrijf de huidige manier van investeren door Mercedes AMG heroverwegen. Daarnaast gaat de fabrikant proberen afbetalingen van leningen uit te stellen. Het is aan de schuldeisers om te beslissen of het plan wel of niet wordt geaccepteerd. Wij verwachten dat zij afwachten waar MV tijdens de EICMA mee komt..

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?