vrijdag 3 februari 2023

MV Agusta verkleint onderneming

De toekomst van MV Agusta is onzeker. Toch werd eerder dit jaar bekend dat Motul een samenwerking durfde aan te gaan met de volgens sommigen op sterven na dode fabrikant van exclusieve motoren. De schuld is ondertussen opgelopen tot zo’n 50 miljoen euro. MV Agusta heeft de rechtbank nu een plan voorgesteld om er financieel weer bovenop te komen, zo schrijven Italiaanse media

Het werknemersbestand zal worden verkleind, er zullen minder motoren worden geproduceerd en MV zich zal voornamelijk focussen op het verkopen van motoren met een hoge winstmarge (de meest exclusieve). Ook zou het bedrijf de huidige manier van investeren door Mercedes AMG heroverwegen. Daarnaast gaat de fabrikant proberen afbetalingen van leningen uit te stellen. Het is aan de schuldeisers om te beslissen of het plan wel of niet wordt geaccepteerd. Wij verwachten dat zij afwachten waar MV tijdens de EICMA mee komt..

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen