dinsdag 16 april 2024

De Ducati Streetfighter V4 in actie…

Gefilmd op een locatie ergens in het noordwesten van de USA: de Ducati Streetfighter V4 in zijn natuurlijke element. Da’s trekken en scheuren op het asfalt.

De Ducati Streetfighter V4 doet mee aan de Pikes Peak Hillclimb. Aan hetcvstuufr Aan het roer stuur Carlin Dunne. En die wil de beklimming sneller doen dan 9:45.624.

Tussen dat doel en Carlin: 156 bochten en honderden meters hoogteverschil. Of zoals een inwoner van Santa Barbara ooit zei: ‘Je racet op de Pikes Peak niet tegen andere coureurs, je racet tegen de berg.’ En die berg is wispelturig. Het weer kan er snel veranderen en de omstandigheden op het parcours variëren van dag tot dag.

De motoren zelf hebben te kampen met hoeveelheden zuurstof tussen de start en finish. Je start daardoor met 50% meer vermogen dan waarmee je de race eindigt.

De rijders hebben hier ook mee te maken en op 4.267 meter ligt hoogteziekte op de loer. Vooral als je zojuist alles hebt gegeven om zo snel mogelijk boven te komen.

Met bijna 100 jaar geschiedenis is de Pikes Peak International Hill Climb de op een na oudste race in de Amerikaanse geschiedenis. Het is wel de meest iconische wegwedstrijd in Noord-Amerika.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen