13 C
Nederland
vrijdag 19 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Inhoud & routes Promotor 05/19

Vanaf volgende week in de online kiosk

Toeren

TankTasTocht #4: Zomer in het Noorden

Lemmer. Wolvega. Heerenveen. Wat gaat er bij het horen van die namen door je heen? Ik zie vooral veel schaatsenrijders. IJsstadion Thialf, vol carnavaleske figuren met rare hoofddeksels – dat er zoveel idioten zijn dat je er keer op keer een stadion mee kunt vullen, blijft verbazen. Maar verder? O ja, en een voetbalclub waar ze al jaren ruzie maken. Daar blijft het bij.

Lees verder

Pyreneeën: In het Spoor van de Tour de France

Elk jaar trekt de karavaan van de Tour de France over de Pyreneeën. De passen en finishplaatsen die de grootste wielerronde ter wereld in deze bergketen aandoet, zorgen niet alleen bij de wielrenners, maar ook bij veel motorrijders voor een verhoogde pols…

Lees verder

Frankische Schweiz: Bamberg op een Bierviltje

Hoeveel geniale ideeën dankt de mensheid aan bierviltjes? Een zekere Christoffel Columbus trok ooit in een havenkroeg wat lijntjes op zo’n kartonnetje. Een paar eeuwtjes later krabbelde ene Albert Einstein in een ‘gemütliche Kneipe’ wat berekeningen op een ‘Bierdeckel’. En onlangs zaten twee knapen in een Amsterdamse kroeg met van die minifrisbees te spelen en kregen daardoor een briljante inval. Deze Heren op Leeftijd wilden graag hun vijftigjarige vriendschap op gepaste wijze vieren. En daar, in de oudste tapperij die in Amsterdam heeft standgehouden, kregen ze van De Druif-eigenaar Kees de gouden vondst op een presenteerviltje aangereikt. Kees is expert op het gebied van Duitse bieren, met name uit het Frankenland, de streek rond Bamberg.

Lees verder

Rij met ons mee naar de Honda CB Days in Antwerpen

Blokkeer alvast in je agenda; zondag 7 Juli organiseert Honda de CB-Day in de haven van Antwerpen. Het evenement is echt niet alleen bedoeld voor CB-rijders, want alle motorrijders zijn van harte welkom! En nóg leuker: MotorNL maakt er een mooie tocht van.

Schrijf je in

Promotor Reizen

23 – 35 augustus | Ardennen, vanaf €279,-. Inclusief 2 overnachtingen, halfpension

30 augustus – 6 september | Rondreis Franse Alpen en Balcony Roads vanaf €799,-. Inclusief 7 0vernachtingen (3 hotels), halfpension

6 – 15 september | Schotland en Orkneys, vanaf €1.559,-. Inclusief 7 overnachtingen, ferries, halfpension 

11 – 18 september | Toscane en Umbrië, vanaf €1.499,-. Inclusief motortransport, 7 overnachtingen, halfpension

Motorfietsen getest

  • Kawasaki Z1000SX Tourer
  • Yamaha Tracer 700 GT
  • BMW R1250 R
  • Ducati Diavel 1260 S
  • Indian FTR1200

 

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen