zaterdag 24 februari 2024

De Honda die het Royal Enfield moeilijk moet maken

De Honda-rivaal van Royal Enfield in India zou een cruiser kunnen zijn, gebaseerd op de Honda Rebel. Honda heeft een teaservideo uitgebracht.

Als Honda de handschoen naar Royal Enfield gooit, kan dat alleen met goedkeuring van Zijne Hoogheid. Sta ons de woordspeling toe. Maar als je wilt concurreren met een merk dat kan bogen op de kwalificatie Royal, kun je alleen reageren met een passend model genaamd Highness.

In de teaservideo die Honda heeft uitgebracht zie je niets van het model. Maar er zijn twee aanwijzingen: het geluid, de bas die nou eenmaal bij zo’n video hoort en de titel ‘Honda Highness Cruiser Motorcycle Teaser’.

Als je aan Honda’s prijslijst denkt, is de enige mogelijke motorfiets dan de Rebel. Dit gerucht wordt ook bevestigd door verschillende Indiase media. Die zeggen dat vandaag een cruiser met de naam Honda Highness of H’Ness wordt gepresenteerd. Deze Honda moet het opnemen tegen de Royal Enfield Interceptor 650.

Kortom, Honda wil geen marktaandeel verliezen in een markt met de grootte van India. Onlangs presenteerde Honda de Hornet 160R, een model in het streetfighter-segment. Een ander nieuw model, bestemd voor de premiumdealers is de 500cc-cruiser.

Honda en Royal Enfield vechten elkaar in India de tent uit. De Royal Enfield Meteor 350, die de Thunderbird 350 vervangt, wordt volgende maand gelanceerd. Als Honda’s Highness cruiser een directe concurrent is, zullen we er snel achter komen. Maar aangezien ze in India zeggen dat de nieuwe Honda via het officiële Honda-dealernetwerk wordt verkocht, is er weinig kans dat het een 300 cc-motor zal zijn.

Eén ding is zeker: de Honda is ontworpen met de Indiase consument in gedachten. Die geeft de voorkeur aan een retrodesign en een ontspannen rijpositie voor deze modellen. Bovendien doen er al geruchten de ronde over de configuratie van de Honda N’Ness: led-lichtclusters, korte spatborden, omgekeerde vork, stereodemping achter, digitaal instrumentenpaneel, breed zadel, tweekanaals ABS en een slipperkoppeling. De Honda H’Ness kan dezelfde vloeistofgekoelde 471cc parallel-twin gebruiken als de Rebel 500. Die heeft een maximum vermogen van 45,5 pk bij 8.500 tpm en een maximum koppel van 44,6 Nm bij 6.000 tpm.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen