De Husqvarna Svartpilen 401

Husqvarna toonde op de EICMA niet alleen de Vitpilen 401 aan het publiek, maar ook de Svartpilen 401. Beiden ontlenen hun naam aan de Husqvarna Silverpilen, dat ‘zilveren pijl’ betekent. Vitpilen is Zweeds voor ‘witte pijl’ en Svartpilen.. je raadt het al. 

Volgens Husqvarna maken deze twee versies duidelijk waar zij heen willen met het merk. Volgens Husqvarna kan hij niet worden ingedeeld in een bestaande motorcategorie. We mogen de nieuwe modellen van het merk niet in een hokje drukken, maar we doen dit lekker toch. Hoewel ze het zelf dus niet zo noemen is deze ‘zwarte pijl’ de scrambler-versie van de Vitpilen. Met zijn noppenbanden en het rek op de tank komt hij over alsof je er iets minder zuinig op hoeft te zijn dan op de Vitpilen. De bodem- en uitlaatbeschermer bevestigen dit idee. De zithouding is wat meer rechtop en het stuur hoger. Net als de Vitpilen huist het molybdeen-stalen buizenframe een 375cc ééncilinder. In tegenstelling tot de Vitpilen heeft de Svartpilen geen lang zadel met plek voor twee personen, maar twee losse zadels. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?