De KTM 790 Duke

Hoe gaaf is dit? Op de EICMA presenteerde KTM niet alleen de plannen voor 2017, ook keken zij alvast verder naar modeljaar 2018. De KTM 790 Duke! KTM kijkt verder en ziet heil in een staande twin, zeker gezien ze met hun 690 cc eencilinder wel redelijk het maximaal haalbare hebben bereikt. Nu dus een 790 cc tweepitter, die LC8c genoemd wordt.

De kleine c staat overigens voor compacy. Heel veel details zijn er nog niet vrijgegeven, behalve dat de vering afkomstig is van WP (uiteraard…) en dat de 790 boordevol high-tech snufjes zit. Overigens is er ook een 3D-printer gebruikt bij de totstandkoming van deze Duke. Het uitlaatsysteem en de kroonplaat is op die manier vervaardigd. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?