woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

De KTM 790 Duke

Hoe gaaf is dit? Op de EICMA presenteerde KTM niet alleen de plannen voor 2017, ook keken zij alvast verder naar modeljaar 2018. De KTM 790 Duke! KTM kijkt verder en ziet heil in een staande twin, zeker gezien ze met hun 690 cc eencilinder wel redelijk het maximaal haalbare hebben bereikt. Nu dus een 790 cc tweepitter, die LC8c genoemd wordt.

De kleine c staat overigens voor compacy. Heel veel details zijn er nog niet vrijgegeven, behalve dat de vering afkomstig is van WP (uiteraard…) en dat de 790 boordevol high-tech snufjes zit. Overigens is er ook een 3D-printer gebruikt bij de totstandkoming van deze Duke. Het uitlaatsysteem en de kroonplaat is op die manier vervaardigd. 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelDe BMW HP4 Race
Volgend artikelDe Ducati Multistrada 950

Gerelateerde artikelen