vrijdag 29 maart 2024

De KTM 790 Duke

Hoe gaaf is dit? Op de EICMA presenteerde KTM niet alleen de plannen voor 2017, ook keken zij alvast verder naar modeljaar 2018. De KTM 790 Duke! KTM kijkt verder en ziet heil in een staande twin, zeker gezien ze met hun 690 cc eencilinder wel redelijk het maximaal haalbare hebben bereikt. Nu dus een 790 cc tweepitter, die LC8c genoemd wordt.

De kleine c staat overigens voor compacy. Heel veel details zijn er nog niet vrijgegeven, behalve dat de vering afkomstig is van WP (uiteraard…) en dat de 790 boordevol high-tech snufjes zit. Overigens is er ook een 3D-printer gebruikt bij de totstandkoming van deze Duke. Het uitlaatsysteem en de kroonplaat is op die manier vervaardigd. 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen