De Ducati Multistrada 950

Steeds meer fabrikanten willen een ‘kleine’ allroad in de showroom hebben staan. Zo ook Ducati. In 2017 komt er namelijk een Multistrada 950. Uiteraard leent ook deze fiets, evenals de nieuwe Monster 797, het blok van een ander. Hij gebruikt de 937 cc Testastretta L-twin van de Hypermotard en -stada. Ook bij de kleine Multi is hij goed voor 113 pk bij 9.000 toeren per minuut. Het koppel ligt iets lager met 96,2 Nm bij 7.750 tpm.

Door ride-by-wire is het mogelijk om de Multi te voorzien van vier rijmodi, namelijk het bekende Touring, Sport, Urban en Enduro. Leuk is dat Ducati daar nu ook zijn accessoire-pakketten op afstemt. Met gelijke benamingen is er van alles te koop, van koffers (touring) tot aan een Termignoni-uitlaat (sport). Standaard ontvang je het safety-pack, dat gevuld is met ABS (drie niveaus) en traction control (achtvoudig instelbaar). Kleuren: rood en wit.  

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?