donderdag 25 april 2024

De Ducati Multistrada 950

Steeds meer fabrikanten willen een ‘kleine’ allroad in de showroom hebben staan. Zo ook Ducati. In 2017 komt er namelijk een Multistrada 950. Uiteraard leent ook deze fiets, evenals de nieuwe Monster 797, het blok van een ander. Hij gebruikt de 937 cc Testastretta L-twin van de Hypermotard en -stada. Ook bij de kleine Multi is hij goed voor 113 pk bij 9.000 toeren per minuut. Het koppel ligt iets lager met 96,2 Nm bij 7.750 tpm.

Door ride-by-wire is het mogelijk om de Multi te voorzien van vier rijmodi, namelijk het bekende Touring, Sport, Urban en Enduro. Leuk is dat Ducati daar nu ook zijn accessoire-pakketten op afstemt. Met gelijke benamingen is er van alles te koop, van koffers (touring) tot aan een Termignoni-uitlaat (sport). Standaard ontvang je het safety-pack, dat gevuld is met ABS (drie niveaus) en traction control (achtvoudig instelbaar). Kleuren: rood en wit.  

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen