De laatste MOTO73 van het jaar!

December, de maand van sinterklaas en kerst. Oud en nieuw, maar ook van de laatste MOTO73 van het jaar. We blikken terug op een mooi motorjaar en kozen onze favorieten van 2016. De laatste editie van het jaar bestellen kan hier. Je kunt ook de abonnementen bekijken of het testjaarboek bestellen!

De favorieten van de redactie

In 2016 kwamen er weer verschillende nieuwe en vernieuwde motoren op de markt. Alle MOTO73-redacteuren kozen hun eigen favoriet en stellen die aan je voor.

Kawasaki Z650

Kawasaki introduceerde in Zuid-Spanje het nieuwste lid van de Z-familie, de Z650. Nick Enghardt reed ermee en was heel enthousiast.

Yamaha MT-09

Yamaha vernieuwde zijn MT-09, die vooral op het gebied van de elektronica weer een flinke stap voorwaarts heeft gemaakt. Wij reden ermee op het Spaanse eiland Mallorca. 

Honda’s strijd

Met een wereldtitel voor Marc Marquez en de constructeurstitel was Honda in 2016 succesvol in de MotoGP. Toch ging dat zeker niet vanzelf.

Dakar Rally 2017

Op 2 januari gaat in Asunción de Dakar Rally 2017 van start. KTM is weer sterk vertegenwoordigd in deze rally, maar of het Oostenrijkse merk weer met de zege gaat strijken, is de vraag. De concurrentie is sterker dan ooit. 

Taru Rinne

Taru Rinne was eind jaren tachtig één van de eerste vrouwelijke coureurs in het WK wegrace. Jarno van Osch sprak met de ietwat verlegen Finse.

KTM Super Duke R

KTM presenteerde onlangs de R-versie van de 1290 Super Duke. In Qatar mochten we er voor het eerst mee rijden, zowel op het circuit als op de weg.

Morvan

Reisredacteur Willem Laros verkende de Morvan, een landstreek in Frankrijk. Een ideale plek voor toerrijders die houden van rustig toeren, groen, goede wijn en cultuur, zo oordeelt hij.

 

En verder:

Techniek: SmeshGear

Test hem zelf-dag Victory en Indian

Prijslijst nieuwe motoren

Jaarinhoud 2016

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.