Geflitst? Geen boete!

Interessant nieuws voor weggebruikers in België. De Belgische politie mag hen niet bekeuren wegens verkeersovertredingen, zónder dat overtreders daadwerkelijk worden staandegehouden. Bijvoorbeeld eerst flitsen en daarna op basis van het kenteken een boete opsturen blijkt onwettig. Daarover heeft het Hof van Cassatie in België zich uitgelaten in een arrest, zo schrijft VTM Nieuws.

De privacy van burgers zou worden geschonden wanneer de politie na het flitsen kentekens gaat opzoeken in de database van de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV). Uit deze database van de Belgische RDW mag de politie alleen gegevens opvragen van voertuigen die zij zelf bezitten. Voor andere gegevens is toestemming van een privacycommissie vereist. Pech voor die nieuwe ‘superflitspaal‘. Het aanvechten van boetes is mogelijk, maar het arrest is geen garantie tot vrijspraak. Dat kan niet zonder tussenkomst van een rechter. 

Foto: ANP


Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.