zondag 2 april 2023

De nieuwe BMW K 1600 modellen: de ultieme toermotor kon dus nóg beter

De nieuwe BMW K 1600 modellen maken van elk moment een bestemming. Elke draai aan de gashendel laat het vermogen van de krachtige zescilinder-in-lijn motor los. Geen andere motorfiets van dit formaat biedt deze souplesse, comfort en de verrassend fijne rij- en stuurdynamiek. De K 1600 modellen konden dus nog verder worden geperfectioneerd: ze maken performance touring mogelijk, met sublieme technologie, geavanceerde rijdersassistentie en standaard een nieuw 10,25 inch TFT-kleurendisplay met geïntegreerde kaartnavigatie.

Sinds 2010 levert BMW Motorrad met de K 1600 modellen topprestaties en luxe op het hoogste niveau. De K 1600 GT is in deze familie de bijzonder wendbare, dynamische variant, die nu als ‘Sport’ leverbaar is met de kenmerkende witte, rode en blauwe kleurstelling. Dan is er nog de K 1600 GTL die reizen nog aangenamer maakt met zijn comfortabele zithouding, zijkoffers en topkoffer.

Dan de K 1600 B. Deze valt op door een karakteristiek silhouet met een lage achterzijde in bagger-stijl. Zijn motto is The Spirit of the Open Road en dat zie én merk je: elegantie, kracht en luxe op twee wielen waarmee je elke weg, elke tocht en elk moment intens beleeft. De van de K 1600 B afgeleide K 1600 Grand America, ten slotte, combineert de indrukwekkende prestaties van de zescilinder-in-lijn met exclusieve uitrustingen die – met of zonder passagier – lange reizen even comfortabel als fascinerend maakt.

Stuwende kracht

Al bij het kleinste commando van de gashendel voel je zijn enorme kracht. De ongeëvenaarde zescilindermotor van 1.649 cm3 voldoet aan de Euro 5-emissienorm, maar de aanpassingen hiervoor beïnvloeden de prestaties niet. Het motorkoppel is zelfs gestegen van 175 naar 180 Nm, waardoor het maximumvermogen van 118 kW (160 pk) bij een lager toerental al vrijkomt.

Breedbeeld op een motorfiets

De nieuwe K 1600 modellen hebben nu een breedbeeld 10,25 inch full-HD kleurendisplay: uitstekend afleesbaar, een duidelijke menustructuur en met een vergaand geïntegreerd bedieningsconcept. De navigatiekaart kan op het kleurendisplay worden weergegeven, zodat een extra scherm niet nodig is. Voor een betere bescherming is het display voorzien van krasbestendig gehard glas en – voor de leesbaarheid – van een laag die reflectie en vingerafdrukken voorkomt.

Het display biedt toegang tot de alle menu’s en twee radioantennes zorgen voor draadloze verbinding met bijvoorbeeld helm en smartphone. De BMW Motorrad Connected app is gratis te downloaden en biedt ook extra functies, zoals het opnemen en delen van gereden routes. Boven het kleurendisplay is een spatwaterdicht en elektrisch geventileerd opbergvak voor een smartphone, inclusief oplaadmogelijkheid via een USB-C aansluiting. Dit vak wordt samen met de Keyless centrale vergrendeling automatisch afgesloten door het omlaag bewegende elektrisch bediende windscherm.

Comfortabel én veilig toeren

Het BMW Motorrad Dynamic ESA ‘Next Generation’ van de nieuwe K 1600 modellen past de demping en rijhoogte automatisch aan naar gelang de rijomstandigheden. Zo is in rijmodus Dynamic de vering strakker afgesteld dan in de rijmodi Rain, Cruise en Road.

Bijzonder prettig én veilig is de LED-verlichting, inclusief welcome-, good bye- en follow me homefunctie en koplampen waarbij het dimlicht meedraait met de hellingshoek mee, zodat een bocht vrijwel volledig is verlicht. De lichtbundel blijft ook altijd horizontaal en op- en neerwaartse bewegingen door accelereren en remmen worden gecompenseerd.

Audio 2.0

Om de luxe helemaal compleet te maken is er nog het audiosysteem 2.0, standaard op de nieuwe K 1600 GTL en Grand America en als optie leverbaar voor de K 1600 GT en K 1600 B. De antennes zijn nu buiten het zicht geplaatst en het systeem zelf is volledig geïntegreerd in het elektrische circuit. Enkele features zijn verder DAB+ radio, equaliserprofielen met optimalisatie voor luisteren met en zonder helm (bijv. bij stilstand) en zeer flexibele geluidsinstellingen. Kortom: een geweldige beleving, zeker tijdens lange ritten.

Ontdek meer

Meer weten over een van de K 1600 modellen? Hier vind je een compleet overzicht van de modellen, prijzen, uitrusting en opties. Je bent uiteraard ook van harte welkom bij de BMW Motorrad dealer bij jou in de buurt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image