De nieuwe BMW R 18. Soul is all that matters.

Met de nieuwe BMW R 18 heeft BMW Motorrad een oppermachtige cruiser toegevoegd aan zijn line-up. Niet eerder had een BMW motorfiets zoveel kenmerken van vroegere modellen.

De grootste BMW boxermotor aller tijden.
De styling die overduidelijk is geïnspireerd op fameuze voorgangers, zoals de BMW R 5, in combinatie met de nieuw ontwikkelde tweecilinder ‘Big Boxer’-motor zorgen ervoor dat de rijbeleving van de BMW R 18 zowel gecultiveerd als zinnenprikkelend is. Met zijn imposante uiterlijk en bouwwijze oogt hij als de traditionele luchtgekoelde boxermotoren die een heel eigen en inspirerende rijbeleving bieden.

De 2-cilinder boxermotor van 1.802 cc van de R 18 is de boxer met de meeste cilinderinhoud die BMW ooit heeft gebouwd. Het maximale koppel van 158 Nm wordt al ontplooid bij 3.000 t/min. Bij 4.750 t/min levert de “Big Boxer” 67 kW (91 pk). Waarbij het binnenwerk traditie met moderne techniek combineert. Deze immense trekkracht gaat gepaard met een vol en oren strelend uitlaatgeluid. En dit alles voor pure emotie op de weg.

Iconische styling opnieuw geïnterpreteerd.
De flyline is gestrekt en laag. Het stalen frame met dubbel subframe omvat de geweldig vormgegeven motor, die de aanwezigheid van de machine indrukwekkend onderbouwt.  Daarbij komen nog talloze individuele uitrustingsopties: bij de R 18 gaat het om maximaal minimalistisch voor een maximale individualiteit.

De BMW R 18 First Edition: exclusieve lak en chroom.
BMW Motorrad introduceert de R 18 wereldwijd als exclusieve R 18 First Edition. De First Edition onderscheidt zich door de klassieke zwarte lak met de gepenseelde witte biezen. Andere opvallende zaken zijn de vele chrome elementen, een badge in het zadel en een ‘First Edition’ chromen opdruk op de zijschilden.

De geheel nieuwe BMW R 18 is nu te bewonderen bij de BMW Motorrad dealer.

De BMW R 18 is te verkrijgen voor een consumentenadviesprijs vanaf € 27.200,- en te financieren via BMW Motorrad 3asy Ride vanaf € 318,- p/m.

Lees meer: www.bmw-motorrad.nl/r18

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?