vrijdag 3 februari 2023

De Red Bull Knock Out

Al sinds de jaren ’80 worden er strandraces georganiseerd op het strand van Scheveningen. Vanaf 2006 draagt deze strandrace de naam ‘Red Bull Knock Out’. En zoals we van de gevleugelde fabrikant van energiedrankjes gewend zijn, moet het allemaal extreem zijn. Volgens de organisatie is het de zwaarste strandrace ter wereld. En daar zouden ze wel eens gelijk in kunnen hebben. 

Er verschijnt een onwaarschijnlijke 1000 man aan de startlijn voor deze strandrace. Het circuit is vernieuwd en zou nóg uitdagender zijn. Dit keer wordt het strandcircuit andersom gereden dan bij andere edities. In de finale gooit de organisatie een extra gedeelte van het circuit open: De X-Loop.

“Die loop is zo’n 400 meter lang en daarbinnen komen riders in ‘The Mine Field’, een stuk met enorme gaten en kraters en andere ellende”, aldus Nieuw-Zeelandse trackbouwer Greg Atkins. Hij voegt hier nog aan toe: “Dan hebben we nog een paar enorme zandbergen waar ze overheen moeten en om het af te maken, gooien we er ook nog een paar boomstammen neer. Dat wordt echt een hele taaie hindernisbaan voor die gasten en het geeft de race een heel eigen karakter.”

De Red Bull Knock Out is dit jaar op zaterdag 19 november. De eerste heat duurt 1,5 uur (!) en de helft van de 1000 crossers mag door naar de finale. Van de 500 crossers die afvallen wordt nog gestreden om bij de beste 250 te horen die zich alsnog voegen bij de allerbeste 750. Vervolgens is er dus de finale. Vorig jaar waren er 70.000 toeschouwers en won de 22-jarige Belg Axel van de Sande.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen